ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι «γουρούνες» στα νησιά

Επιστρέφουν οι «γουρούνες» στα νησιά
Pixabay

Την επιστροφή των τετράτροχων μοτοσικλετών (γουρούνες) στα νησιά, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας πως τους κανόνες για την κυκλοφορία τους μπορούν να επιβάλλουν οι Δήμοι.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε «παράλογο» το μέτρο που προέβλεπε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων γνωστών και ως «γουρούνες», οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις τουριστικές περιοχές.

Μάλιστα ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «η γενική απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125cc, ήταν ένα παράλογο μέτρο. Να θυμίσω ότι πρόκειται για οχήματα που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Θα καταργήσουμε άμεσα αυτήν την καθολική απαγόρευση».

Όπως είπε ο υπουργός, ο οικείος Δήμος στην περιοχή αρμοδιότητάς του, μπορεί και να διατηρήσει τη δυνατότητα να θέτει περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ