ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Μόρφου: Έχουμε τόσες εκτρώσεις και μαραζώνουμε για τα παιδάκια που σκότωσε ο «Ορέστης»

Μητροπολίτης Μόρφου: Έχουμε τόσες εκτρώσεις και μαραζώνουμε για τα παιδάκια που σκότωσε ο «Ορέστης»
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Σε νέες δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου, αυτή τη φορά με αφορμή τη δράση του serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης μίλησε για τον «Ορέστη», ο οποίος σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα παιδιά, συνδέοντας τη δράση του με τις εκτρώσεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως αποτελεί «υποκρισία να μαραζώνουμε» για δύο παιδιά, όταν τα ποσοστά εκτρώσεων είναι τόσο υψηλά.

«Δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο υψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που εσκότωσεν ο δολοφόνος. Ρε εσού έκαμες τρεις εκτρώσεις, τα μωρά σου, και τώρα υποκριτή και Φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα; Και αυτό είναι σε πάρα πολλά σπίτια που έχει συμβεί, σε πάρα πολλές οικογένειες που έχει συμβεί η έκτρωση. Δεν είναι κάτι μεμονωμένο. Μια χώρα που έχει τόσες εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατόν να μην γεννήσει έναν τέτοιο δολοφόνο;» δήλωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Μεταξάς εξομολογήθηκε μετά την ομολογία των εγκλημάτων του: «Δεν νομίζω πως έκλεισε ο κύκλος των δολοφονιών. Έκλεισε ο κύκλος του δολοφόνου Νικόλα. Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης» ανέφερε ο Μητροπολίτης, σύμφωνα με το reporter.com.cy.

Και πρόσθεσε: «Επειδή η μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύ, τώρα ο Νικόλας χρειάζεται βοήθεια. Πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις γυναίκες που σκότωσε, να προσεύχεται για την κάθε μια ξεχωριστά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ