ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 19χρονου από πτώση μπασκέτας: Συνελήφθη μηχανικός του δήμου Χίου

Θάνατος 19χρονου από πτώση μπασκέτας: Συνελήφθη μηχανικός του δήμου Χίου
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου κρατείται από το απόγευμα της Δευτέρας ένας μηχανικός που εργαζόταν στο δήμο Χίου και φέρεται πως έχει εμπλοκή στο έργο κατασκευής της μπασκέτας που έπεσε και σκότωσε 19χρονο.

Ο μηχανικός υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης και φαίνεται πως είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του astraparis.gr.

Αρνείται τις κατηγορίες ο μηχανικός

Ο κατηγορούμενος είχε κληθεί να καταθέσει και αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, στη συνέχεια η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θεωρώντας ότι είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία.

Ο ίδιος σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αρνείται ότι φέρει ευθύνη για την κατασκευή της μπασκέτας στη Δασκαλόπετρα, αναφέροντας στους αστυνομικούς πως δεν είναι ο δικός του ο γραφικός χαρακτήρας στην τεχνική έκθεση του έργου.

Ως αργά το βράδυ της Δευτέρας ο μηχανικός παρέμενε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου και πιθανολογείται ότι το πρωί της Τρίτης 6 Αυγούστου, θα προσαχθεί στην εισαγγελέα πρωτοδικών Χίου, η οποία είτε θα του απαγγείλει κατηγορίες, είτε θα διατάξει να αφεθεί ελεύθερος, εφαρμοζόμενης της ίδιας διαδικασίας που ακολούθησε με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, όταν καταπλακώθηκε από τη μπασκέτα, μίλησε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας.

Όπως αναφέρει ο άνδρας, ο οποίος εργάζεται σε εστιατόριο κοντά στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό: «έρχεται σε κατάσταση πανικού ένα παλικάρι και φωνάζει αν υπάρχει κάποιος γιατρός, έγινε ατύχημα. Εμείς τρέξαμε και φωνάξαμε αν υπάρχει κάποιος γιατρός ανάμεσα στους πελάτες του μαγαζιού. Υπήρχε μια κυρία που δουλεύει στο νοσοκομείο. Κατευθυνθήκαμε όλοι προς το σημείο και βρήκαμε το παιδί να είναι κάτω πεσμένο σε ένα λουτρό από αίμα. Η κυρία που μέτρησε τους σφυγμούς 19χρονου οι οποίοι ήταν χαμηλοί, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι τραυματιοφορείς», αναφέρει και συνεχίζει:

«Ο νεαρός είχε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και από ότι μας είπαν τα παιδιά που ήταν στο πάρκινγκ, πιο κοντά από εμάς, όταν ακούστηκε το "μπαμ", που έπεσε η μπασκέτα, στο σημείο έσπευσε κόσμος και τη σήκωσε καθώς είχε πλακώσει το παιδί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ