ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: «Ο Μποτρίνι γνώριζε για τα βασανιστήρια στην κουζίνα» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 19χρονου

Κέρκυρα: «Ο Μποτρίνι γνώριζε για τα βασανιστήρια στην κουζίνα» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 19χρονου
INTIME/ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Τη βεβαιότητα ότι η ιατροδικαστική και εισαγγελική έρευνα θα δικαιώσουν τον πελάτη του εξέφρασε ο δικηγόρος του 19χρονου μάγειρα από την Κέρκυρα, που κατήγγειλε βασανιστήρια στην κουζίνα, Στέφανος Νικόπουλος, μιλώντας στο Open TV.

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει ο 19χρονος, υποστηρίζει πως υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βίωναν και άλλοι νεαροί μάγειρες, οι οποίοι όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του» λέει ο δικηγόρος.

«Τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας. Έχει εξεταστεί από ιατροδικαστές κι όλα θα αποδειχθούν περίτρανα. Εάν γνωρίζει ή όχι (σ.σ.: ο Μποτρίνι) προκύπτουν μέσα από την έρευνα... Και γνώριζε... Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι ακριβώς νομίζει. Ό,τι έγινε για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη».

Όπως καταγγέλλει ο νεαρός, υπέστη βασανιστήρια από τον υπεύθυνο κουζίνας πασίγνωστου εστιατορίου, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ανήκει στο γνωστό σεφ, Εκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

Μποτρίνι: Είναι γελοιότητες

Χτες, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Έκτορας Μποτρίνι απάντησε στην καταγγελία, κάνοντας λόγο για γελοιότητες και ψέματα.

«Πρώτη φορά ακούω αυτά τα πράγματα, είναι γελοιότητες. Τις επόμενες μέρες φαντάζομαι θα μάθετε την αλήθεια γιατί νομίζω πως γύρω από αυτό υπάρχει ένας δόλος. Είναι ψέμα, σίγουρα τα δύο παιδιά ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται γιατί ένας άνθρωπος αν δεν είναι ευχαριστημένος σε μια επιχείρηση σηκώνεται και φεύγει. Δεν είναι κανείς δεμένος με σκοινί ή με αλυσίδα στο πόδι. Αυτά είναι μεγάλες ηλιθιότητες γιατί ακούω πολύ χοντρά πράγματα. Προσεχώς θα φανεί η αλήθεια, είμαι πολύ σίγουρος για αυτό», είπε αρχικά ο σεφ στον δελτίο του Ant1 και συνεχίζει:

Είμαι εδώ, μιλάω με τα παιδιά της κουζίνας μπορεί να έρθει όποιος θέλει. Από τα 14 άτομα στην κουζίνα αυτή τη στιγμή όλοι γελάνε με αυτά τα πράγμα που ακούνε. Είμαστε στο 2019, είμαστε η καλύτερη επιχείρηση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχουμε την καλύτερη κουζίνα και ομάδα και λειτουργούμε σαν οικογένεια. Το ότι δύο μάγειρες ήρθαν στα χέρια, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί παντού, ακόμα και στο δρόμο. Και οι δύο απομακρύνθηκαν από το εστιατόριο, από κει και πέρα θα δούμε προσεχώς τι θα γίνει.

Επίσης, αρνείται τους ισχυρισμούς περί βασανισμού του 19χρονου απαντώντας:

«Εμείς έχουμε 10 επαγγελματίες και 5 μαθητές. Οποιοσδήποτε μπορεί να φύγει άμεσα», τονίζει.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ