ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά ο Μποτρίνι στις καταγγελίες περί βασανισμού στο εστιατόριό του

Τι απαντά ο Μποτρίνι στις καταγγελίες περί βασανισμού στο εστιατόριό του

Την δική του εκδοχή για τα όσα υποστηρίζει 19χρονος σπουδαστής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων περί βασανισμού στο εστιατόριό του δίνει ο βραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

«Πρώτη φορά ακούω αυτά τα πράγματα, είναι γελοιότητες. Τις επόμενες μέρες φαντάζομαι θα μάθετε την αλήθεια γιατί νομίζω πως γύρω από αυτό υπάρχει ένας δόλος. Είναι ψέμα, σίγουρα τα δύο παιδιά ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται γιατί ένας άνθρωπος αν δεν είναι ευχαριστημένος σε μια επιχείρηση σηκώνεται και φεύγει. Δεν είναι κανείς δεμένος με σκοινί ή με αλυσίδα στο πόδι. Αυτά είναι μεγάλες ηλιθιότητες γιατί ακούω πολύ χοντρά πράγματα. Προσεχώς θα φανεί η αλήθεια, είμαι πολύ σίγουρος για αυτό», είπε αρχικά ο σεφ στον δελτίο του Ant1 και συνεχίζει:

Είμαι εδώ, μιλάω με τα παιδιά της κουζίνας μπορεί να έρθει όποιος θέλει. Από τα 14 άτομα στην κουζίνα αυτή τη στιγμή όλοι γελάνε με αυτά τα πράγμα που ακούνε. Είμαστε στο 2019, είμαστε η καλύτερη επιχείρηση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχουμε την καλύτερη κουζίνα και ομάδα και λειτουργούμε σαν οικογένεια. Το ότι δύο μάγειρες ήρθαν στα χέρια, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί παντού, ακόμα και στο δρόμο. Και οι δύο απομακρύνθηκαν από το εστιατόριο, από κει και πέρα θα δούμε προσεχώς τι θα γίνει.

Επίσης, αρνείται τους ισχυρισμούς περί βασανισμού του 19χρονου απαντώντας:

«Εμείς έχουμε 10 επαγγελματίες και 5 μαθητές. Οποιοσδήποτε μπορεί να φύγει άμεσα», τονίζει.



Σύμφωνα με τη καταγγελία που παρουσιάστηκε από το corfupress.com, ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία.

Το γεγονός «επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάης.

Μάλιστα, ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής αφού επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα "θύματα" καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».

Δείτε στην gallery όλα όσα καταγγέλλει ο 19χρονος:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ