ΕΛΛΑΔΑ

Το χρονικό της ναυτικής τραγωδίας: Η κατάθεση του χειριστή, τα θύματα & οι έρευνες

Το χρονικό της ναυτικής τραγωδίας: Η κατάθεση του χειριστή, τα θύματα & οι έρευνες
INTIME NEWS

Θλίψη έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο η ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε στο Πόρτο Χέλι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα. Χτες το βράδυ, ταχύπλοο σκάφος που κατά πληροφορίες είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα συγκρούστηκε με ξύλινη βάρκα στην περιοχή Θυνί Αργολίδας, με αποτέλεσμα το μικρό αλιευτικό να βυθιστεί.

Παρότι οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο φουσκωτό επέβαιναν 10 Γάλλοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά), τελικώς αποδείχτηκε πως ο χειριστής και ιδιοκτήτης του είχε «εξαφανιστεί» λίγα λεπτά αφότου έφτασε στην ακτή.

Το πρωί, ο 44χρονος Γάλλος εμφανίστηκε στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι με τον δικηγόρο του και παραδόθηκε.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Ναυπλίου, ενώ τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, αναμένονται τη Δευτέρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο οδηγός του ταχύπλοου φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν διέφυγε αλλά αποχώρησε επειδή τραυματίστηκε. Όπως είπε ο δικηγόρος του, αμέσως μετά την τραγωδία βούτηξε αρκετές φορές στο νερό για να βοηθήσει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ναυτιλίας ΓιάννηςΠλακιωτάκης εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τον θάνατο των δύο άτυχων ανδρών ενώ παράλληλα δήλωσε πως κατά τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του ταχύπλοου είχε αναπτύξει αυξημένη ταχύτητα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός δήλωσε πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές.

Τα θύματα

Οι επιβάτες του ξύλινου αλιευτικού σκάφους ήταν όλοι Έλληνες, κάτοικοι του Κρανιδίου, με την τοπική ιστοσελίδα Αργοναυπλία να αναφέρει πως ήταν αδέλφια.

Νεκροί είναι ένας 70χρονος και ο 60χρονος, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα είναι κατά πληροφορίες δίδυμη αδελφή του δεύτερου θύματος.

416217

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών πραγματοποιήθηκαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο σκάφος που βυθίστηκε.

Την ίδια ώρα, γίνεται και προσπάθεια ανάσυρσης του ξύλινου αλιευτικού από τη θάλασσα.

Σε σοβαρή κατάσταση η τραυματίας

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Άργους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Το πρωί του Σαββάτου, η γυναίκα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» όπου παραμένει διασωληνωμένη.

Προανάκριση

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ έγινε και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους. Αυτή την ώρα, οι Γάλλοι κρατούνται στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στο σημείο μετέβησαν τέσσερα πλωτά περιπολικά, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μετέβησαν στην περιοχή ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ