ΕΛΛΑΔΑ

Πόρτο Χέλι: Αδέλφια τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας

Πόρτο Χέλι: Αδέλφια τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας
INTIME

Αδέλφια ήταν τα τρία άτομα που επέβαιναν στην ξύλινη βάρκα που συγκρούστηκε με ταχύπλοο στο Πόρτο Χέλι

Νεκροί είναι ένας 70χρονος κι ένας 60χρονος άνδρας, ενώ μάχη για τη ζωή της δίνει η δίδυμη αδελφή του δεύτερου θύματος, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Άργους όπου και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε μονάδα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Αργοναυπλία.

Οι τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες.

Αυτοβούλως και με τον συνήγορό του παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο στο ΠόρτοΧέλι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοουσκάφους, που προηγουμένως είχε διαφύγει.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως στο ταχύπλοο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι -δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά- που δεν τραυματίστηκαν.

Ωστόσο, το Λιμενικό ανακοίνωσε πως υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων -επίσης αλλοδαπός- ο οποίος ήταν και ο χειριστής του σκάφους. Όπως είπαν οι μάρτυρες, μόλις το σκάφος πλησίασε στην ακτή, ο άνδρας διέφυγε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές για τον εντοπισμό του. Οι επιβάτες του ξύλινου αλιευτικού σκάφους ήταν όλοι Έλληνες, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήταν κάτοικοι της περιοχής.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ