ΕΛΛΑΔΑ

Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα σε Σάμο, Κύθηρα και Φλώρινα

Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα σε Σάμο, Κύθηρα και Φλώρινα
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καλύτερη είναι η εικόνα των πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες, Σάββατο, σε Σάμο, Φλώρινα και Κύθηρα και οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Βελτιωμένη παρουσιάζεται σήμερα, Κυριακή, η κατάσταση στην πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον Μεσόκαμπο της Σάμου, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και 27 εθελοντικά οχήματα με 88 εθελοντές, ενώ δεν επιχειρούν εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε χθες μέσα σε κατοικημένη περιοχή και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, χωρίς όμως να απειλήσει ξενοδοχεία ή σπίτια.

Οι αρχές προχώρησαν χθες, ωστόσο, στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων ξενοδοχείων.

Με την συνδρομή του Λιμενικού από την περιοχή απομακρύνθηκαν 70 περίπου άτομα μεταξύ των οποίων και κάτοικοι. Συγκεκριμένα ένα πλωτό του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, δύο σκάφη της Frontex και περίπου 20 ιδιωτικά σκάφη περισυνέλλεξαν παραθεριστές και κατοίκους από τις παραλίες της Γλυκόριζας και του Πρωτέα και τους μετέφεραν στο λιμένα και την μαρίνα Πυθαγορείου. Παραμένουν στο σημείο ώστε να συμβάλλουν εκ νέου αν χρειαστεί.

Επιπλέον 170 άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία προς το κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.



Εν τω μεταξύ, εκτός της Σάμου δύο είναι τα μέτωπα που παραμένουν ενεργά: αυτό της Φλώρινας και των Κυθήρων καθώς πρόκειται για δασικές - δυσπρόσιτες περιοχές.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Βροντερό Φλώρινας ξέσπασε λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίζει να μαίνεται. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 32 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προσπαθώντας να την οριοθετήσουν.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, τρία ελικόπτερα, δύο αεροσκάφη, χωματουργικά μηχανήματα καθώς και μια υδροφόρα ΟΤΑ.

Νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο δήλωσε ότι η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο -όπως ανέφερε- στο σημείο συνεχίζεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ