ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2019: Οι πρώτοι των πρώτων αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας τους

Βάσεις 2019: Οι πρώτοι των πρώτων αποκαλύπτουν τα μυστικά της επιτυχίας τους
ΙΝΤΙΜΕ

Είναι ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων. Τα μόρια που συγκέντρωσαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις τους έδωσαν τη δυνατότητα να περάσουν στις σχολές των ονείρων τους και πλέον – μετά και την ανακοίνωση των βάσεων – προετοιμάζονται για τη φοιτητική ζωή.

Πρώτη στην Ιατρική Λάρισας μία 47χρονη μητέρα

Η 47χρονη μητέρα Σμαράγδα Λιάτσικου, απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, συγκέντρωσε 19.435 μόρια και πέρασε πρώτη στην Ιατρική Λάρισας. Ήταν η μόνη σχολή που είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό της.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν μπορώ καν να περιγράφω τη χαρά μου. Είχα βάλει μόνο μία σχολή στο μηχανογραφικό μου και αυτή ήταν η Ιατρική Λάρισας. Πριν λίγο έμαθα ότι εισάγομαι πρώτη», ανέφερε η αριστούχος, μιλώντας στο magnesianews.gr.

Η κ. Λιάτσικου εργάζεται σε μία ιδιωτική κλινική στον Βόλο ως βοηθός νοσηλευτή και είναι μητέρα δύο παιδιών, 21 και 19 ετών. Επέστρεψε στο σχολείο μετά από πολλά χρόνια και η επιτυχία της την επιβραβεύει.

iatrikh larisas

Πηγή: taxydromos.gr

Αρίστευσε και πέρασε στο Οικονομικό της ΣΣΑΣ

Η Μαρία Τσαμαδιά από τη Λαμία μπήκε δεύτερη σε μία από τις πλέον περιζήτητες σχολές, το Οικονομικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Η φοιτήτρια συγκέντρωσε 19.348 μόρια στις πανελλήνιες, ενώ πήγε πολύ καλά και στα αγωνίσματα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

«Ο στόχος επετεύχθη! Το Οικονομικό της ΣΣΑΣ ήταν από την αρχή ο στόχος μου και νομίζω ότι και η τελική σειρά δικαίωσε την προσπάθεια μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και στους καθηγητές μου», ανέφερε η νεαρή.

lamia

Πηγή: lamiareport.gr

Εκπλήρωσε το όνειρό του χωρίς φροντιστήριο

Την 4η θέση στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής κατέλαβε ο Δημήτρης Βόγδος, μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο οποίος κατόρθωσε να γράψει 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καμία φροντιστηριακή βοήθεια.

Συγκέντρωσε 19.253 μόρια και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του.

«Θέλω να πω σε όσους δοκιμάζουν τον εαυτό τους στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια που κάνουν», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας τη χαρά που σκόρπισε η είδηση της επιτυχίας του στους γονείς και τα αδέλφια του.

Σε ό,τι αφορά, δε, την επιλογή του, εξήγησε πως είναι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του, που τον οδήγησε στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία, όπως τονίζει, «συνδυάζει την Ιατρική με άλλα χαρακτηριστικά».

12 copy

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώτος στη Σχολή Ικάρων

Ο Μανώλης Αρχοντάκης από τα Χανιά της Κρήτης συγκέντρωσε 19.140 μόρια και πέρασε πρώτος στην Σχολή Ικάρων, η οποία ήταν πρώτη του επιλογή στο μηχανογραφικό.

Ο νεαρός, μιλώντας στο flashnews.gr, δηλώνει πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του και τονίζει πως η συγκεκριμένη σχολή ήταν το όνειρό του από την περίοδο που πήγαινε νηπιαγωγείο. Πλέον, είναι υπερήφανος για το κατόρθωμά του.

krhth

Πηγή: flashnews.gr

Πρώτη στην Ψυχολογία Ιωαννίνων

Η Χριστίνα Ζουμπούλη, μαθήτρια του 5ου Λυκείου Ιωαννίνων, πέρασε πρώτη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της πόλης της με 18.876 μόρια.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, αυτή ήταν η πρώτη επιλογή της νεαρής, η οποία πρέπει να πλέει σε πελάγη ευτυχίας για τη μεγάλη της επιτυχία.

Τρίτη στη σχολή των ονείρων της

Η Κρητικιά Σίσσυ Γλακουσάκη πέρασε τρίτη στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, έχοντας συγκεντρώσει στις πανελλήνιες 18.189 μόρια.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέρασα σ’ αυτή τη σχολή. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό και τα κατάφερα να μπω. Δεν το περίμενα βέβαια ότι θα μπω τρίτη στη σχολή μου», ανέφερε η φοιτήτρια μιλώντας στο neakriti.gr.

Όπως εξηγεί, επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή γιατί και οι δύο γονείς της είναι πολιτικοί μηχανικοί.

«Κατά κάποιον τρόπο είχα ζήσει τη δουλειά και μου άρεσε. Μετά είδα και τα μαθήματα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με ενδιέφεραν και την επέλεξα», σημείωσε και δήλωσε ανυπόμονη για τη νέα της ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ