ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αίγιο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι

Τραγωδία στο Αίγιο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι
Φωτογραφία αρχείου ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στο ψυχιατρικό τμήμα του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης εισήχθη και νοσηλεύεται ο 28χρονος που παρέσυρε και σκότωσε μια ηλικιωμένη και το εγγόνι της στο Αίγιο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δικηγόρου του, Γιάννης Σαμέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στο CNN Greece, o κ. Σαμέλης ανέφερε πως ο πελάτης του είχε νοσηλευτεί για 24 ώρες στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

«Αυτά που γράφτηκαν δεν είναι αληθή. Ποτέ δεν προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και τον τράβηξε ο αδελφός του και η μητέρα του», είπε ο κ. Σαμέλης, παρουσιάζοντας την εκδοχή του 28χρονου.

«Φεύγοντας από το σημείο κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία της οικογένειας σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων και σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να αυτοκτονήσει», εξηγεί.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ο 28χρονος είναι συντετριμμένος.

«Επαναλαμβάνει πως θα έπρεπε να είναι εκείνος νεκρός. Θέλει να ζητήσει συγγνώμη γνωρίζοντας πως όμως αυτό δεν θα αλλάξει κάτι. Το γεγονός ότι υπόκειται στη στρατιωτική νομοθεσία δεν του επιτρέπει να κάνει δηλώσεις για αυτό και προχωρήσαμε σε γραπτή δήλωση» δήλωσε ο κ. Σαμέλης.

«Το παιδί αυτό το πρώτο που θέλει να πει είναι συγγνώμη για το κακό που προκλήθηκε. Συγγνώμη από τις οικογένειες των θανόντων, να δηλώσει τη συντριβή του. Είναι ένας νέος που είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του» συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμέλη, στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε η μητέρα του δράστη την πρώτη κιόλας στιγμή.

«Θεώρησε πως πρόκειται για τραυματίες και έφτασε εκεί για να τους συνοδεύσει στο νοσοκομείο λιποθύμησε όταν είδε το νεκρό βρέφος» αποκαλύπτει ο δικηγόρος ενώ υποστηρίζει πως ο 28χρονος έφυγε από το σημείο λόγω τρόμου.

Λόγω θητείας ο δράστης υπόκειται στη στρατιωτική νομοθεσία και μέχρι ώρας δεν έχει ασκηθεί δίωξη καθώς ο φάκελος δεν έχει φτάσει ακόμα στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του οδηγού του τροχαίου δυστυχήματος που έλαβε χώρα στις Καμάρες Αχαΐας και προκλήθηκε ο αδόκητος θάνατος μιας γυναίκας και ενός βρέφους.

Με την παρούσα δήλωση μεταφέρουμε την βαθιά οδύνη του για το τραγικό συμβάν και μια ειλικρινή συγγνώμη προς τους συγγενείς των θανόντων, συγγνώμη που δεν είναι αρκετή να απαλύνει τον απίστευτο πόνο τους, αλλά αντικατοπτρίζει πλήρως τα αισθήματα συντριβής του για το αποτέλεσμα που επήλθε. Άλλωστε και ο ίδιος βρίσκεται σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ, αναλογιζόμενος το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας που προκλήθηκε.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης και στην διάθεσή της βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή, θα αποφανθεί κατόπιν συγκέντρωσης και αξιολόγησης του συνόλου του αποδεικτικού υλικού, και με την απαραίτητη νηφαλιότητα θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ