ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία - Αίγιο: «Ήθελε να αυτοκτονήσει, όχι να διαφύγει» - Ο δικηγόρος του 28χρονου στο CNN Greece

Τραγωδία - Αίγιο: «Ήθελε να αυτοκτονήσει, όχι να διαφύγει» - Ο δικηγόρος του 28χρονου στο CNN Greece
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Υπό ιατρική παρακολούθηση από ψυχιάτρους βρίσκεται ο 28χρονος δράστης του διπλού φονικού τροχαίου στο Αίγιο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Σαμέλη ο οποίος μίλησε στο CNN Greeceο πελάτης του νοσηλεύτηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

«Αυτά που γράφτηκαν δεν είναι αληθή. Ποτέ δεν προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και τον τράβηξε ο αδελφός του και η μητέρα του» σημειώνει παρουσιάζοντας την εκδοχή του 28χρονου. «Φεύγοντας από το σημείο κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία της οικογένειας σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων και σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να αυτοκτονήσει» εξηγεί.

Όπως λέει: «είναι συντετριμμένος. Επαναλαμβάνει πως θα έπρεπε να είναι εκείνος νεκρός. Θέλει να ζητήσει συγγνώμη γνωρίζοντας πως όμως αυτό δεν θα αλλάξει κάτι. Το γεγονός ότι υπόκειται στη στρατιωτική νομοθεσία δεν του επιτρέπει να κάνει δηλώσεις για αυτό και προχωρήσαμε σε γραπτή δήλωση».

«Το παιδί αυτό το πρώτο που θέλει να πει είναι συγγνώμη για το κακό που προκλήθηκε. Συγγνώμη από τις οικογένειες των θανόντων, να δηλώσει τη συντριβή του. Είναι ένας νέος που είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμέλη, στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε η μητέρα του δράστη την πρώτη κιόλας στιγμή. «Θεώρησε πως πρόκειται για τραυματίες και έφτασε εκεί για να τους συνοδεύσει στο νοσοκομείο λιποθύμησε όταν είδε το νεκρό βρέφος» αποκαλύπτει ο δικηγόρος ενώ υποστηρίζει πως ο 28χρονος έφυγε από το σημείο λόγω τρόμου.

Λόγω θητείας ο δράστης υπόκειται στη στρατιωτική νομοθεσία και μέχρι ώρας δεν έχει ασκηθεί δίωξη καθώς ο φάκελος δεν έχει φτάσει ακόμα στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου.

Σε γραπτή δήλωση του δικηγορικού γραφείου αναφέρεται:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του οδηγού του τροχαίου δυστυχήματος που έλαβε χώρα στις Καμάρες Αχαΐας και προκλήθηκε ο αδόκητος θάνατος μιας γυναίκας και ενός βρέφους.

Με την παρούσα δήλωση μεταφέρουμε την βαθιά οδύνη του για το τραγικό συμβάν και μια ειλικρινή συγγνώμη προς τους συγγενείς των θανόντων, συγγνώμη που δεν είναι αρκετή να απαλύνει τον απίστευτο πόνο τους, αλλά αντικατοπτρίζει πλήρως τα αισθήματα συντριβής του για το αποτέλεσμα που επήλθε. Άλλωστε και ο ίδιος βρίσκεται σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ, αναλογιζόμενος το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας που προκλήθηκε.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης και στην διάθεσή της βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή, θα αποφανθεί κατόπιν συγκέντρωσης και αξιολόγησης του συνόλου του αποδεικτικού υλικού, και με την απαραίτητη νηφαλιότητα θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν».

Τι υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες για την συμπεριφορά του 28χρονου οδηγού.

Αμέσως μετά την πρόσκρουση που σκότωσε την 67χρονη και το μόλις ενός έτους παιδάκι, ο άνδρας οδήγησε το αυτοκίνητό του στο δρόμο και σταμάτησε.



Τόσο εκείνος όσο και η συνοδός του κατέβηκαν από αυτό για να δουν τι συνέβη δείχνοντας να μην έχει αντιληφθεί τι είχε κάνει.

Στη συνέχεια έτρεξε σε γεινονική παραλία, βούτηξε στη θάλασσα και μπήκε σε σκάφος ιδιοκτησίας του.

Με τη συμβολή των οικείων του παραδόθηκε στις αρχές.

Στις αντιδράσεις των σοκαρισμένων αυτοπτών μαρτύρων απαντά: «Εντάξει, δεν είναι τίποτα», δήλωση που αμφισβητεί ο δικηγόρος του. Γείτονες της αδικοχαμένης γυναίκας σχολιάζουν πως ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Σε δέκα μέρες που θα βγουν οι εξετάσεις του θα δούμε τι έγινε» λέει ένας από αυτούς.

Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους

Ο πατέρας, ο οποίος μέσα σε μια στιγμή έχασε το παιδί του και τη μητέρα του με τόσο τραγικό τρόπο, βρίσκεται σε απόγνωση. «Άνοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια, αδυνατώντας να πιστέψει το κακό που τον βρήκε.



Ελεύθερος ο δράστης

Σημειώνεται ότι μετά από απόφαση του εισαγγελέα από το Ναυτοδικείο Πειραιά, ο 28χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τα δύο θύματα, αφέθηκε τη Δευτέρα ελεύθερος, μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Ο 28χρονος δεν είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά υπηρετεί τη θητεία του ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός καθώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ