ΕΛΛΑΔΑ

Αλμυρός: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης - Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

Αλμυρός: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης - Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ
ΑΠΕ- ΜΠΕ/STR

Ο πατέρας της 14χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Παρασκευής μετά από πτώση από παιχνίδι στο λούνα παρκ του Αλμυρού, εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου τα ξημερώματα του Σαββάτου. Την ίδια ώρα, ελεύθερη αφέθηκε η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ. 

Οι πληροφορίες του e-thessalia.gr αναφέρουν πως ο άνδρας αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας της άτυχης νεαρής είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ.

Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

Η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, η οποία συνελήφθη από τις Αρχές, αφέρθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης. Eμφανίστηκε στα δικαστήρια φορώντας μαύρα και υποβασταζόμενη από την κόρη της και τον δικηγόρο της.

Η εισαγγελία αναμένεται να διατάξει διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε η υπόθεση να διερευνηθεί εις βάθος.

Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

Μάλιστα, φαίνεται ότι το λούνα παρκ, το οποίο στήθηκε σε εμποροπανήγυρη στον Αλμυρό Βόλου, είχε άδεια από τον Δήμο.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ αναφέρουν ότι το «χαλί» δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας.

Ασφαλίζονται μόνο με μια μεταλλική μπάρα που πέφτει μπροστά τους. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των στροβιλισμών, η 14χρονη εκσφενδονίστηκε πάνω από τη μπάρα ασφαλείας.

Μάλιστα, μια μητέρα που την ώρα της τραγωδίας βρισκόταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι με την κόρη της είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως στην τελευταία περιστροφή το «χαλί» άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

«Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Μεταξύ άλλων σεναρίων, οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο παιχνίδι.

«Φώναζαν και τσίριζαν… Έκλεισαν αμέσως τα μηχανήματα. Κατέβηκαν τα παιδάκια και τσίριζαν…» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Μπαρζώκας, επίσης αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 11:00 το βράδυ, όταν η 13χρονη ανέβηκε στο παιχνίδι «χαλί».

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το κορίτσι γλίστρησε από τη θέση του και έπεσε από μεγάλο ύψος στη βάση άλλου παιχνιδιού.

Αμέσως, σταμάτησε η λειτουργία όλων των παιχνιδιών του λούνα παρκ και εκλήθη ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Παράλληλα, ξεκίνησε και ειδικό ασθενοφόρο από το «Αχιλλοπούλειο» Βόλου για τη μεταφορά της 13χρονης σε μεγάλο νοσοκομείο.

Παρότι το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού κατέληξε.

«Παρά τις προσπάθειες- έφτασε γιατρός, νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο στον τόπο του δυστυχήματος- δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί. Στο Κέντρο Υγείας διασωληνώθηκε, αλλά το παιδί ήταν ήδη χωρίς σφυγμό», δήλωσε ο κ. Μαλινδρέτος στην ΕΡΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ