ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία λούνα παρκ: «Δεν έχω την παραμικρή ευθύνη», δηλώνει ο χειριστής

Τραγωδία λούνα παρκ: «Δεν έχω την παραμικρή ευθύνη», δηλώνει ο χειριστής
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το δυστύχημα που σημειώθηκε στο λούνα παρκ του Βόλου, όπου έχασε τη ζωή της μίας 14χρονη.

Οι γονείς της μαθήτριας θέλουν απαντήσεις, ενώ, την ίδια ώρα, η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τον χειριστή του μηχανήματος, ο οποίος είναι άφαντος για δεύτερη ημέρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, ο 32χρονος χειριστής τρομοκρατήθηκε.

«Εξαφανίστηκε γιατί φοβήθηκε τη μήνη των συγγενών του παιδιού. Όταν βρισκόμασταν στο αστυνομικό τμήμα, του ζήτησα να προσέλθει αυθορμήτως και αυτοβούλως διότι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα. Δε με άκουσε. Ο πανικός του μάλλον ήταν κακός σύμβουλος», είπε στον Alpha.

«Είναι συγκλονισμένος αλλά δηλώνει ότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη διότι δεν έκανε κάποιο κακό χειρισμό που να προκάλεσε το περιστατικό αυτό», προσέθεσε ο νομικός σύμβουλος της 73χρονης ιδιοκτήτριας.«Το κορίτσι δεν είχε σημεία ζωής»

Ο γιατρός που πήγε πρώτος στο σημείο και προσπάθησε να σώσει το κορίτσι, μίλησε στο ίδιο μέσο για τις σοκαριστικές στιγμές που ακολούθησαν μετά το συμβάν.

«Είδα το κορίτσι πεσμένο κάτω, αιμόφυρτο, με πολλές κακώσεις. Δεν κατάλαβα να έχει σημεία ζωής, δηλαδή αναπνοή και σφυγμό. Έδωσα τις πρώτες βοήθειες… Ήταν και η μητέρα του κοριτσιού. Λιποθύμησε προς στιγμή».

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η έκθεση εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα, ενώ εκκρεμεί η νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου κοριτσιού.

Τι δηλώνει η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ


Την ίδια ώρα, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, μιλώντας στο Star, δήλωσε τη συμπαράστασή της στην οικογένεια της 14χρονης, σημειώνοντας πως και η ίδια έχει χάσει ένα παιδί.

«Είμαι μία μάνα που έχει χάσει μια κόρη 32 ετών. Συμπαραστέκομαι με όλη μου την ψυχή, με όλο το ήθος, δίπλα στους ανθρώπους που χάσανε το παιδί τους. Αν τώρα μπροστά σε μια ψυχή που χάθηκε, θα εξετάσουμε φταίει η Π. ή δε φταίει; Μη σπιλώνουμε την ψυχή του παιδιού. Θα έρθει η ώρα η κατάλληλη, που θα πρέπει είτε θέλουμε είτε δε θέλουμε να αποδείξουμε την ενοχή μας ή την αθώωσή μας. Ας σεβαστούμε το πένθος των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πιστεύω από τα βάθη της ψυχής μου. Είμαι μάνα, μου σκότωσαν μία κόρη 32 ετών. Οι εγκληματίες είναι έξω... Είναι δυνατόν εγώ να γίνω εγκληματίας; Ποτέ….Βάλτε δέκα χέρια στο Ευαγγέλιο», κατέληξε.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ