ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η απευθείας διάθεση ογκολογικών φαρμάκων για θεραπείες σε ιδιωτικές κλινικές

Ξεκινά η απευθείας διάθεση ογκολογικών φαρμάκων για θεραπείες σε ιδιωτικές κλινικές
INTIME NEWS

Με ογκολογικά φάρμακα νοσοκομειακής χρήσης προς τις ιδιωτικές κλινικές, ξεκινά η απευθείας διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), την Πέμπτη (05/09/2019).

Το υπουργείο Υγείας υλοποιεί το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου για τη διευκόλυνση των χρονίως πασχόντων, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία και οι αναμονές στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Σε πρώτη φάση, οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα. Για την παραλαβή των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές, δεν θα υπάρχει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Το επόμενο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού αφορά στην αύξηση των σημείων διανομής των εν λόγω ΦΥΚ πανελλαδικά, ενώ θα ακολουθήσει και η δωρεάν διανομή τους κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.

Η έναρξη της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές στον τομέα της χορήγησης των ΦΥΚ θα ανακοινωθεί επισήμως σε ειδική εκδήλωση, την Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ