Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: Εξαιρετικά προσβλητική η εικόνα εγκατάλειψης
Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την κατάσταση που επικρατεί στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, προκάλεσαν την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.
«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα», τόνισε η υπουργός σε δήλωσή της.
Έλληνες επισκέπτες οι οποίοι βρέθηκαν στο Λονδίνο και επισκέφτηκαν το Μουσείο, παρατήρησαν μούχλα ακόμη και ιστούς αραχνών.
Συνεχίζοντας τη δήλωσή της, έκανε λόγο για «εικόνα εγκατάλειψης» του Βρετανικού Μουσείου, γεγονός που «ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».
Χρυσοχοΐδης: Στις προκλήσεις απαντάμε με την ίδια πίστη και αφοσίωση στη δουλειά μας
16:52
Τεχνητή νοημοσύνη: Μπορεί να είναι και ηθική;
16:46
Δολοφονία 17χρονου στο Λουτράκι: «Έδωσε» τον δράστη ο 19χρονος - Για υπόθεση κλοπής το φονικό
16:43
Βρετανία: Άνδρας συνελήφθη για βανδαλισμό ενός αγάλματος του Τσόρτσιλ στο Λονδίνο (pics)
16:28