ΕΛΛΑΔΑ

Μεταμόρφωση: Καθηγητής γυμνασίου απείλησε μαθητή με σουγιά – Του είπε ότι θα τον σφάξει

Μεταμόρφωση: Καθηγητής γυμνασίου απείλησε μαθητή με σουγιά – Του είπε ότι θα τον σφάξει
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης επιτέθηκε λεκτικά σε μαθητή του μέσα στην τάξη, τον οποίο φέρεται να απείλησε με σουγιά, λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως «αν έρθεις αύριο θα σε σφάξω».

Ο 67χρονος καθηγητής, ο οποίος παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 1ης Οκτωβρίου. Ο μαθητής περιέγραψε το περιστατικό στη μητέρα του και πήγαν μαζί στον καθηγητή για να ζητήσουν εξηγήσεις. Τότε, ο καθηγητής επιτέθηκε λεκτικά και στη μητέρα και επανέλαβε την ίδια απειλή που είχε εξαπολύσει σε βάρος του παιδιού.

Η μητέρα κάλεσε την αστυνομία, ενώ σε σωματικό έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, πάνω στον καθηγητή βρέθηκε ένας σουγιάς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μίλησε στον ΑΝΤ1, όπου επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, αφού και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί αντίστοιχα περιστατικά με τον ίδιο καθηγητή. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είναι σε εξέλιξη τρεις ΕΔΕ για τον συγκεκριμένο καθηγητή και πως είχαν γίνει από καιρό προσπάθειες για την απομάκρυνσή του από το σχολείο.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ