ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Πειραιώς: Οργάνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη

Έκρηξη Πειραιώς: Οργάνωση του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΡΑΙ

Μια περίεργη υπόθεση ερευνά η αστυνομία, καθώς νωρίς το πρωί, με κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές» ισχυρίζεται ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες σε νυχτερινό κέντρο στην Πειραιώς.

Η βόμβα είχε ισοπεδώσει το κατάστημα, το οποίο βρισκόταν υπό ανακαίνιση και την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Η ανάληψη ευθύνης από την ομάδα του αναρχικού χώρου περιπλέκει τα πράγματα, διότι οι Αρχές αντιμετωπίζουν με δυσπιστία το συγκεκριμένο κείμενο της ανάληψης ευθύνης, καθώς η ίδια αναρχική ομάδα πριν από μερικές ημέρες αναλάμβανε την ευθύνη και για ένα περιστατικό με δήθεν πυροβολισμούς στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Το συγκεκριμένο περιστατικό όμως, ήταν ανύπαρκτο, καθώς ουδέποτε είχε γίνει ένοπλη επίθεση το συγκεκριμένο βράδυ στη διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Έτσι, οι αστυνομικοί θέλουν να ερευνήσουν εάν πράγματι με την έκρηξη στο κατάστημα έχει σχέση η συγκεκριμένη ομάδα ή εάν πρόκειται για κάποια άτομα, τα οποία απλώς εκμεταλλεύονται περιστατικά για να γνωστοποιήσουν την ύπαρξή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ