ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων προτείνει ο εισαγγελέας

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων προτείνει ο εισαγγελέας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Την ενοχή των κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017, πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας, Σπύρος Παππάς.

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και τη δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος... Έγινε θυσία», τόνισε ο εισαγγελέας.

Για τον λόγο αυτό, όπως είπε ο εισαγγελέας, «προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται, για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται».

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση. Όπως είπε, αποδείχθηκε ότι η πλευρά Αντωνόπουλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, με το θύμα να αρνείται, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος (σ.σ. ότι δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου).

Όμως, όπως είπε ο εισαγγελέας, και ο Λεκοτσάι ζητούσε χρήματα από τον Φλώρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου.

«Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειροπούλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του», είπε ο εισαγγελέας.

Ενώ συμπλήρωσε: «Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι, το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των Λεκοτσάι, Μπραχιμάι και Ντούτσε για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ