ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος της 25χρονης

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βάρος της 25χρονης
Screengrab

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίζεται σε βάρος της 24χρονης, που φέρεται να εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι της σε είσοδο πολυκατοικίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Λίγο μετά την πράξη της η νεαρή γυναίκα εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε διαμέρισμα όπου ζει και με εισαγγελική εντολή αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερη.

Στο μεταξύ, ενώ η ίδια και το νεογνό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο "Ιιπποκράτειο", η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Το βρέφος παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους σε θερμοκοιτίδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, ενώ η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση.

Η 24χρονη, φερόμενη ως σπουδάστρια νοσηλευτικής, φέρεται να είπε πως αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη σε προχωρημένο στάδιο και ότι δεν επιθυμούσε να κρατήσει το παιδί.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων που βρήκαν το βρέφος

Αυτόπτες μάρτυρες που βρήκαν το νεογέννητο βρέφος στην είσοδο της πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

«Βρήκαμε το μωρό με το πλακούντα επάνω και μελανιασμένα τα χεράκια του, τυλιγμένο σε πετσέτα», ανέφερε ένας, ενώ μια κυρία δήλωσε:

«Όλοι στην αρχή αναρωτιόμασταν αν το εγκαταλελειμμένο βρέφος ζει, ησυχάσαμε όταν το ακούσαμε να κλαίει».



«Μόλις γέννησα τα έχασα»

Η μητέρα εντοπίστηκε σε διαμέρισμα σε κοντινή απόσταση από την περιοχή και σύμφωνα με το Star, όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν γιατί το έκανε, η νεαρή απάντησε ότι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος και στον πανικό της προχώρησε σε αυτή την πράξη.

«Δεν γνώριζα ότι είμαι έγκυος. Μόλις γέννησα τα έχασα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Πανικοβλήθηκα».



H 25χρονη κοπέλα, που ζει μαζί με τη μητέρα και τον αδερφό της, είναι σε κατάσταση σοκ και φαίνεται σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ