ΕΛΛΑΔΑ

Μαφιόζικη επίθεση στο Χαϊδάρι: «Τυχαία» βρέθηκαν στο σημείο υποστηρίζουν οι δύο αστυνομικοί

Μαφιόζικη επίθεση στο Χαϊδάρι: «Τυχαία» βρέθηκαν στο σημείο υποστηρίζουν οι δύο αστυνομικοί
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Τυχαία ήμουν στο φανάρι. Τυχαία είδα να εξελίσσεται μπροστά μου η εκτέλεση. Τυχαία ήταν εντελώς η παρουσία μου στην περιοχή».

Τα παραπάνω υποστήριξαν στις Αρχές οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι εντοπίστηκαν από συναδέλφους τους στο σημείο της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι.

Και ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «συνοδούς που είχε μαζί του το θύμα», οι δύο αστυνομικοί υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία σχέση.

Πρόκειται για έναν αστυνομικό που υπηρετεί σε κεντρική υποδιεύθυνση της Αθήνας και έναν ακόμη, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία του Αλλοδαπών.

Όπως είπε ο ένας από τους δύο, αυτός πυροβόλησε με το πιστόλι των εννέα χιλιοστών τους εκτελεστές του 49χρονου.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, πρόκειται για το όπλο που χρησιμοποιεί και στην υπηρεσία του.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί τούς αντιμετωπίζουν ως μάρτυρες του περιστατικού, αλλά παράλληλα εξετάζουν και όλες αυτές τις «τυχαίες συμπτώσεις».

Το χρονικό

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης, στη συμβολή των οδών Αθηνών και Σατωβριάνδου, άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και ένα εννιάρι 49χρονο επιχειρηματία ο οποίος διατηρούσε καφέ, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου παραπέμπει σε άτομο, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία.

Ωστόσο, δεν ήταν ο ιδιοκτήτης αυτός που οδηγούσε το όχημα.

Στο σημείο εντοπίστηκαν έξι κάλυκες.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Αττικό Νοσοκομείο όπου και, λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Τρίτης, υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι Αρχές ερευνούσαν καιρό το ενδεχόμενο το θύμα να είχε σχέσεις και επαφές με ιδιοκτήτες χαρτοπαικτικών λεσχών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας υποστηρίζουν -σε πληροφοριακό επίπεδο- ότι γνώριζαν για τις σχέσεις του θύματος με ίσως τον πιο γνωστό άνθρωπο της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια.

Επίσης, οι Αρχές Ασφαλείας ερευνούν και το ενδεχόμενο το θύμα να γνωριζόταν και να διατηρούσε στενές επαφές με απόστρατο αστυνομικό, ο οποίος είχε δολοφονηθεί έξω από ταβέρνα στην περιοχή της Παιανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ