ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Χαϊδάρι: Εξηγήσεις στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν σήμερα οι δύο αστυνομικοί

Επίθεση Χαϊδάρι: Εξηγήσεις στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν σήμερα οι δύο αστυνομικοί

Η εμπλοκή των δύο αστυνομικών, οι οποίοι φέρεται να είχαν το ρόλο του συνοδού του 49χρονου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι, θα διαλευκανθεί από τους «Αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί θα πρέπει να εμφανιστούν εντός της ημέρας στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και να δώσουν τις εξηγήσεις τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, παραδέχτηκαν ήδη ότι γνώριζαν τον επιχειρηματία αλλά υποστήριξαν ότι βρέθηκαν τυχαία στο σημείο της δολοφονίας.

Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα ερευνήσουν αν οι αστυνομικοί έκαναν μία δεύτερη εργασία, αλλά πώς αστυνομικοί είχαν ενδεχομένως σχέσεις με άτομο που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και, μάλιστα, σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία και είχε εμπλοκή για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, εκβίαση, παράνομα παίγνια, νομιμοποίηση εσόδων, ακάληπτες επιταγές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Όπως έλεγε, μάλιστα, στο CNN Greece υψηλοβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. για τους αστυνομικούς, ισχύει ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται, πρέπει και να είναι τίμια».

Τι λένε οι δύο αστυνομικοί

«Τυχαία ήμουν στο φανάρι. Τυχαία είδα να εξελίσσεται μπροστά μου η εκτέλεση. Τυχαία ήταν εντελώς η παρουσία μου στην περιοχή»: Αυτά υποστήριξαν από την πλευρά τους στις Αρχές οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι εντοπίστηκαν από συναδέλφους τους στο σημείο της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία στο Χαϊδάρι.

Πρόκειται για έναν αστυνομικό που υπηρετεί σε κεντρική υποδιεύθυνση της Αθήνας και έναν ακόμη, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία του Αλλοδαπών.

Όπως είπε ο ένας από τους δύο, αυτός πυροβόλησε με το πιστόλι των εννέα χιλιοστών τους εκτελεστές του 49χρονου.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, πρόκειται για το όπλο που χρησιμοποιεί και στην υπηρεσία του.

Το χρονικό

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης, στη συμβολή των οδών Αθηνών και Σατωβριάνδου, άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και ένα εννιάρι 49χρονο επιχειρηματία ο οποίος διατηρούσε καφέ, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου παραπέμπει σε άτομο, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία.

Ωστόσο, δεν ήταν ο ιδιοκτήτης αυτός που οδηγούσε το όχημα.

Στο σημείο εντοπίστηκαν έξι κάλυκες.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Αττικό Νοσοκομείο όπου και, λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Τρίτης, υπέκυψε στα τραύματά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ