Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται «αντίποινα» για τις εκκενώσεις καταλήψεων
Καταδρομική επίθεση έκανε στις 02:30 τα ξημερώματα ομάδα κουκουλοφόρωνσε υποκατάστημα τράπεζας στη Δάφνη.
Οι δράστες επιτέθηκαν στην πρόσοψη του υποκαταστήματος, προκαλώντας ζημιές στον υαλοπίνακα, ενώ με βαριοπούλες έσπασαν και το ΑΤΜ, που ήταν τοποθετημένο στην είσοδο του υποκαταστήματος.
Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, όπου έχει αποτυπωθεί η δράση τουλάχιστον πέντε ατόμων με μαύρα ρούχα και κουκούλες να προκαλούν φθορές στην είσοδο του συγκεκριμένου κτηρίου.
Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί κείμενο που ανέβασαν αντιεξουσιαστές σε γνωστό σάιτ του χώρου και στο οποίο αναφέρεται ότι: «η απάντηση στην κρατική βία είναι η βία, η ανακατάληψη των εκκενωμένων καταλήψεων είναι μία από τις προτεραιότητές μας και οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι οι μπάτσοι να φύγουν από τις γειτονιές μας».
Οι Αρχές, πάντως, εκτιμούν ότι μετά το πρώτο «μούδιασμα» από την αιφνιδιαστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Μαυρομματαίων, αντιεξουσιαστικές ομάδες θα επιχειρήσουν να αντιδράσουν με καταδρομικές επιθέσεις, κυρίως περιφερειακά της Αθήνας. Βασικός στόχος τους, αστυνομικά κτήρια, αλλά ακόμη και αστυνομικοί.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, εντείνει την ανησυχία των Αρχών, που έχουν δώσει εντολές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασία των αστυνομικών, αλλά και αυξημένες περιπολίες.
Νέο «πέρασμα καταιγίδων» στην Αττική το βράδυ, στη Θεσσαλία ο μεγαλύτερος όγκος νερού: Υπερχείλισαν ρέματα, στις λάσπες ολόκληρες πόλεις
14:06
Ο Αλκαράθ νίκησε τον Τζόκοβιτς και έγραψε ιστορία στο Australian Open
14:02
Σία Κοσιώνη: Το πρώτο μήνυμα μετά την περιπέτεια υγείας - «Ο Ιανουάριος ήταν μία δύσκολη χρονιά, αλλά τα καταφέραμε»
14:00
Σε ποια μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη η είσοδος σήμερα
13:51