ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια: «Ήθελαν να μας κάψουν»

Επίθεση σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια: «Ήθελαν να μας κάψουν»
INTIME/ ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Τις στιγμές της επίθεσης από τους κουκουλοφόρους που είχαν στήσει ενέδρα στους αστυνομικούς στα Εξάρχεια περιέγραψε στους συναδέλφους του, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Όπως ξεκαθάρισε, η επίθεση ήταν δολοφονική και σώθηκε από θαύμα, καθώς είχε κατεβασμένη την καλύπτρα του κράνους. Σε διαφορετική περίπτωση, ήταν τέτοια η μανία της επίθεσης με μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές που θα καιγόταν ζωντανός.

Μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια

Όπως τους περιέγραψε «ήμασταν δύο μηχανές της ΔΙΑΣ και συνοδεύαμε μετά από σχετικές υπηρεσιακές εντολές, την διμοιρία που άλλαζε βάρδια στη Χαριλάου Τρικούπη. Ξαφνικά μία ομάδα αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων, άρχισαν να πετούν μολότοφ πάνω μας, αλλά και στο οδόστρωμα, με στόχο να γλιστρήσουμε. Ευτυχώς μόλις πήρα φωτιά, συνάδελφοι της διμοιρίας κατέβηκαν από την κλούβα και με πυροσβεστήρες προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες και λίγο αργότερα με μετέφεραν στο νοσοκομείο».

Πάντως προκαλεί ερωτήματα γιατί σε μία τόσο έκρυθμη κατάσταση συνόδευαν κλούβες της διμοιρίας και της ΔΙΑΣ και όχι αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ προκαλεί ερωτηματικά και το αν υπήρχαν ομάδες στα γύρω στενά των Εξαρχείων με μηχανές ώστε να εντοπίσουν τα άτομα τα οποία άρχισαν να συγκεντρώνονται για την καταδρομική επίθεση.

Πάντως οι Αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στόχων θα συνεχιστούν και δεν αποκλείουν καταδρομικές σε αστυνομικά τμήματα, τα οποία βρίσκονται περιφερειακά της Αθήνας.

Γι’ αυτό το λόγο έχει ζητηθεί να είναι αυξημένα τα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών και να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα τα οποία είναι σταθμευμένα τις νυχτερινές ώρες έξω από τα αστυνομικά τμήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ