ΕΛΛΑΔΑ

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 46χρονου

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 46χρονου
INTIME NEWS

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός 46χρονου που φέρεται να σχετίζεται με την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει εξαπολύσει η αστυνομία, μετά από τη χτεσινή εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρωση της οργάνωσης. Πρόκειται για σοβαρό πλήγμα στην οργάνωση, που κατά πληροφορίες ετοίμαζε χτύπημα κατά αστυνομικών στόχων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γνωστό στις Αρχές αντιεξουσιαστή, ο οποίος ήταν και ο βασικός διαχειριστής της κατάληψης Gare στα Εξάρχεια.

Οι τρεις συλληφθέντες από τη χτεσινή επιχείρηση οδηγήθηκαν χτες στον εισαγγελέα και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες.

Το χρονικό της επιχείρησης

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής επιχείρησης, που διήρκεσε αρκετές ώρες, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν δύο γιάφκες -μια στο Χολαργό και μια στην Κυψέλη.

72275775 957117527997250 1103969528951341056 n copy


Πηγή: Εικόνα έξω από το διαμέρισμα της Κυψέλης

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, το διαμέρισμα στον Χολαργό ήταν η δεύτερη γιάφκα της οργάνωσης -το μέρος, δηλαδή όπου είχε μεταφερθεί ο οπλισμός μετά από την εγκατάλειψη το κρησφύγετο της Κυψέλης.

KYPSELI


Πηγή: Φωτογραφία έξω από τη γιάφκα της Κυψέλης

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα της Κυψέλης είχε καθαριστεί με χλωρίνη, ώστε να μην μπορέσουν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν ίχνη των μελών της οργάνωσης.

Στο Χολαργό εντοπίστηκαν:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
2. Ένα (1) υποπολυβόλο
3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
4. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια
5. Τέσσερις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
6. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές
7. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές
8. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
9. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
10. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
11. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
12. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών -ηλικίας 41 και 45 ετών- αλλά και μιας 39χρονης γυναίκας.

Οι δύο άνδρες που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα φορώντας αλεξίσφαιρα και με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ένας εκ των δύο συλληφθέντων άρχισε να βρίζει μόλις είδε τα τηλεοπτικά συνεργεία ενώ μπαίνοντας στα δικαστήρια κλώτσησε και την πόρτα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

- τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ´ εξακολούθηση
-τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών
-διακεκριμένη περίπτωση όπλων
-κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών
-παράνομη οπλοφορία
-παράνομη οπλοχρησία
-παράνομη οπλοκατοχή
- προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών

H 39χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα σήμερα, Κυριακή.

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Η βαλλιστική εξέταση έχει ήδη επιβεβαιώσει πως ένα από τα όπλα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν - ένα καλάσνικοφ - έχει χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σε όλες τις ενέργειές της.

Πιο συγκεκριμένα, το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Πώς οδηγήθηκε στα «ίχνη» τους η ΕΛ.ΑΣ.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από συστηματική έρευνα, εξακρίβωσε την εμπλοκή των ατόμων στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ