ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από πετρέλαιο προκάλεσε ρυμουλκό

Ελευσίνα: Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από πετρέλαιο προκάλεσε ρυμουλκό
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή, προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής ρυμουλκό πλοίο στην Ελευσίνα, το οποίο, ενώ βρισκόταν πρυμνοδετημένο στην περιοχή «ΒΛΥΧΑ» Ελευσίνας, παρουσίασε δεξιά κλίση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού. Το ρυμουλκό πλοίο μισοβυθίστηκε.

Σύμφωνα, επίσης, με την ίδια ανακοίνωση, στο σημείο έσπευσαν στελέχη και περιπολικό σκάφος του λιμενικού, ενώ περιμετρικά του πλοίου ποντίστηκε πλωτό φράγμα από ιδιωτική εταιρεία, συνεργαζόμενη με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, καθώς επίσης και απορροφητικό φράγμα και απορροφητικά υλικά της οικείας Λιμενικής Αρχής. Στην περιοχή έσπευσε, επίσης, και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.

Μετά τον εντοπισμό εντός του φράγματος ρύπανσης από ποσότητα ελαφρών πετρελαιοειδών και μικροποσοτήτων μαύρων πετρελαιοειδών σε έκταση περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων, τοποθετήθηκε και έτερο πλωτό φράγμα πέριξ του πλοίου.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία έχει ορίσει πραγματογνώμονα, καθώς και βοηθό πραγματογνώμονα καταδυτικού συνεργείου, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες της ημιβύθισης του σκάφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ