ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η «Βικτώρια» σαρώνει την Κέρκυρα - Κλειστά σχολεία, κατολίσθηση και πτώσεις δέντρων

Καιρός: Η «Βικτώρια» σαρώνει την Κέρκυρα - Κλειστά σχολεία, κατολίσθηση και πτώσεις δέντρων
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σήμερα στην Κέρκυρα, λόγω της κακοκαιρίας «Βικτώρια» που ήδη πλήττει τη χώρα.

Την απόφαση πήραν το βράδυ της Τρίτης οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Η «Βικτώρια» έχει καταφέρει μέχρι αυτή την ώρα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Mετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, διεξήχθη έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η «Βικτώρια» στην Κέρκυρα και τη θωράκιση του νησιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με ισχυρή ένταση.

Έντονα τα προβλήματα στο νησί

Γύρω στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, κατέρρευσε μέρος της πρόσοψης ενός εγκαταλελειμμένου κτηρίου στην παλιά συνοικία της «Εβραϊκής», στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

EVRAIKI


Πηγή: corfutvnews.gr

Λίγο μετά, περί τις 21:00, βράχος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή Καρουμπάτικα, μετά από κατολίσθηση. Δεν υπήρξε τραυματισμός, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στον δρόμο προς τους Αργυράδες, όπου έπεσε δέντρο, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Λίγη ώρα μετά, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στην περιοχή του Λόφου Κογεβίνα, όπου δέντρο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ