ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες – Πατέρας 9χρονου: Ένα χρόνο έκανα παράπονα στον γείτονα για τα σκυλιά

Σέρρες – Πατέρας 9χρονου: Ένα χρόνο έκανα παράπονα στον γείτονα για τα σκυλιά
Φωτογραφία Αρχείου ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Για την κατάσταση υγείας του 9χρονου, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από σκύλους στις Σέρρες, μίλησε ο πατέρας του, ενώ, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έκανε παράπονα στον γείτονά του - στον οποίο ανήκουν τα ζώα - εδώ και μεγάλο διάστημα. 

Το παιδί νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με δαγκωματιές σε όλο του το κορμί και κυρίως στη γάμπα και στον μηρό, ενώ σοβαρά τραύματα έχει υποστεί και στο κεφάλι.

«Ο μικρός είναι στο νοσοκομείο», είπε ο πατέρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σημείωσε πως οι γιατροί κρατούν ανοιχτές τις πληγές του φοβούμενοι μολύνσεις ακόμη και λύσσα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η υγεία του παιδιού βαίνει καλώς.

Παράλληλα, ο ίδιος κατήγγειλε πως εδώ και έναν χρόνο κάνει παράπονα στον γείτονά του για τα σκυλιά.

«Τα σκυλιά τα έβγαζε βόλτα λυμένα, έναν χρόνο του έκανα παράπονα», σημείωσε ο πατέρας.



Τι δηλώνει η μητέρα του 9χρονου

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 24χρονος γιος του 49χρονου ιδιοκτήτη των δύο σκυλιών, άνοιξε την πόρτα του κτήματος με αποτέλεσμα να βγουν έξω τα σκυλιά και να δαγκώσουν τον 9χρονο, που εκείνη την ώρα επέστρεφε από το σχολείο.

Ο 24χρονος υποστήριξε ότι προσπάθησε να ηρεμήσει τα σκυλιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ότι δάγκωσαν και τον ίδιο. Η μητέρα του 9χρονου, η οποία άκουσε τα γαβγίσματα και βγήκε έξω, είπε ότι η ίδια και το παιδί χρειάστηκε να καταφύγουν σε σπίτι για να προστατευτούν.

«Το παιδί μου επειδή τα είδε, γιατί είναι πολύ μεγαλόσωμα σκυλιά, κρύφτηκε στις καλαμιές και ο γιος του (σ.σ. ιδιοκτήτη) τού λέει: ‘μην κρύβεσαι’, λέει, ‘βγες, έλα να γνωρίσεις τα σκυλιά’. Και βγαίνει το παιδί μου και πάει να περπατήσει και του όρμησαν και αυτοί κάθονταν και έβλεπαν και δεν μπορούσαν να τραβήξουν τα σκυλιά», περιέγραψε η μητέρα του αγοριού στον Alpha.

Στη συνέχεια, εξήγησε:

«Πήγα εγώ και άνοιξα το στόμα του σκύλου για να βγάλω το πόδι του παιδιού μου. Το παιδί είναι πετσοκομμένο, πετσοκομμένο. Ούτε κεφάλι του έχουν αφήσει, ούτε πόδια, ούτε γάμπα, τίποτα δεν του έχουν αφήσει. Όχι γρατζουνιές, φαίνονται τα οστά».

Η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του ιδιοκτήτη των σκύλων, που αρχικά συνελήφθησαν με τον γιο του και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ