ΕΛΛΑΔΑ

Φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή στον Ηλία Κασιδιάρη

Φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή στον Ηλία Κασιδιάρη
INTIME NEWS / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης του πρώην στελέχους του κόμματος και μάρτυρα κατηγορίας, στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, Ηλία Σταύρου

Συγκατηγορούμενος του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο κ. Σταύρου, ήταν και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Η μήνυση του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής αφορά αναρτήσεις σε βάρος του, στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014 και αφού ο μηνυτής είχε καταθέσει στοιχεία για το κόμμα στην ανακριτική διαδικασία που ερευνούσε την δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι επίμαχες αναρτήσεις προέβαιναν σε χαρακτηρισμούς σε βάρος του κ. Σταύρου, για τους οποίους το δικαστήριο σήμερα μετέτρεψε την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση σε εξύβριση και έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη αφορά ανάρτηση για περιστατικό στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο Ηλίας Σταύρου φέρεται να είχε επιτεθεί στον κουρέα. Το δικαστήριο δέχθηκε πως η ανάρτηση είχε συκοφαντικό περιεχόμενο καθώς δεν αποδείχθηκε το συμβάν στην Βουλή.

Η απόφαση για την αθώωση του Νίκου Μιχαλολιάκου ελήφθη καθώς το επίμαχο διάστημα βρισκόταν προσωρινά κρατούμενος και έτσι δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε τις επίδικες αναρτήσεις.

Η υπεράσπιση και των δύο κατηγορουμένων ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως δεν είχαν την διαχείριση της ιστοσελίδας και πως ανήκε σε τρίτο πρόσωπο, ο οποίος εμφανιζόταν ως σχεδιαστής της.

Ο μηνυτής κατέθεσε σήμερα πως για να ανέβει οποιοδήποτε άρθρο στην ιστοσελίδα έπρεπε να έχει έγκριση από τον Ηλία Κασιδιάρη και πως για κάθε ανάρτηση είχε πλήρη γνώση ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος χάραζε «τη γραμμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ