ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κύθηρα: Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στο νησί

Σεισμός Κύθηρα: Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στο νησί
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες στα δημόσια κτήρια και στα σχολεία στα Κύθηρα», αποφάνθηκε το κλιμάκιο των τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής, μετά τους ελέγχους που διενήργησε στην πρώτη έκθεση αυτοψίας, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης.

Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, «επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών», ωστόσο «δεν προτείνεται η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών κτηρίων, διότι οι βλάβες που καταγράφηκαν είναι ήσσονος σημασίας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στον εξωτερικό χώρο του γυμνασίου - λυκείου της Χώρας των Κυθήρων και σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου της Χώρας, η οποία όμως ήταν εκτός λειτουργίας λόγω ζημιών από παλαιότερο σεισμό.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη σε γέφυρες και κτηριακές υποδομές, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα, ενώ για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία, συμφωνήθηκε να εγκριθεί ένα ειδικό κονδύλι.

«Πρωταρχικός στόχος μας η ασφάλεια των πολιτών και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό ενεργειών με τον δήμο και τις αρμόδιες αρχές, και παρεμβαίνουμε όπου κριθεί αναγκαίο», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ