Εντοπίστηκαν μέλη ομάδας χάκερς που στόχευαν σελίδες δημοσίων υπηρεσιών
Η ομάδα χάκερ Greek Electronic Army είχε γίνει ο φόβος και τρόμος υπουργείων και εμπορικών ιστοσελίδων καθώς τα τελευταία 3 χρόνια είχε προκαλέσει αλλεπάλληλα χτυπήματα.
Μετά από έρευνα μηνών στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν τα 7 άτομα που απαρτίζουν την οργάνωση των χάκερς.
Πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα 18 ετών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται ένας 36χρόνος και ένας 50χρόνος.
Υπουργεία, νοσοκομεία, ΚΕΠ, εμπορικές ιστοσελίδες, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και προφίλ στο Facebook είχαν δεχτεί επίθεση από την συγκεκριμένη οργάνωση που τα χτυπήματά της ξεπερνούν τα 2.500.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στον υπολογιστή ενός από τα μέλη των χάκερς, οι αρχές εντόπισαν 1.642 φακέλους που αντιστοιχούσαν σε ονόματα ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων τις οποίες είχαν ελέγχει με σκοπό τον εντοπισμό των κενών ασφαλείας.
Αξιωματικοί έχουν κάνει έρευνα στα σπίτια όλων των μελών της οργάνωσης ενώ η ψηφιακή ζημιά που έχουν προκαλέσει ανέρχεται σε εκατονταδες χιλιάδες ευρώ.
Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 40χρονο οδηγό μηχανής - «Καρφώθηκε» σε δέντρο
12:40
Πρώτη αντίδραση ΝΑΤΟ για απόσυρση στρατιωτών των ΗΠΑ από τη Γερμανία: Η Ευρώπη να επενδύσει περισσότερο στην άμυνα
12:29
Νέες αυξήσεις στα καύσιμα – Πού θα βρείτε την πιο ακριβή και την πιο οικονομική βενζίνη
12:18
Κόντρα Μαρινάκη - ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Πατάει σε δύο βάρκες» - «Το ψέμα δεύτερη φύση» (vid)
12:07