ΕΛΛΑΔΑ

2015: «Σουρωτήρι» έκαναν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο τα τουρκικά αεροσκάφη

2015: «Σουρωτήρι» έκαναν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο τα τουρκικά αεροσκάφη
Πολεμική Αεροπορία

Η Τουρκία σφράγισε τη φιλία της με την Ελλάδα το 2015 παραβιάζοντας μαζικά τον Εθνικό Εναέριο Χώρο της χώρας μας, στέλνοντας 1.375 πολεμικά αεροσκάφη, τα 135 από αυτά ήταν οπλισμένα.

Ακόμη και λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi Su-24 από τουρκικά μαχητικά, επειδή όπως ισχυρίσθηκε παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο χώρο της, η γειτονική χώρα προχώρησε σε μπαράζ παραβιάσεων του FIR Αθηνών.

Tα στοιχεία από την Πολεμική Αεροπορία είναι αποκαλυπτικά.

enaeriesparavaseis copy copy

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσίευσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για το 2015, η πολεμική αεροπορία της γειτονικής μας χώρας, έκανε «επίθεση» φιλίας στέλνοντας στο Αιγαίο 1.375 πολεμικά αεροσκάφη.

Τα πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας που εισήλθαν στο Αιγαίο και ήταν οπλισμένα ανήλθαν στα 135. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 36 προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καταγράφονται 863 παραβιάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) εντός του FIR Αθηνών. Επίσης σημειώθηκαν 1.777 παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Στις αερομαχίες που ακολούθησαν σημειώθηκαν 80 εμπλοκές.

paraviaseis

Η δημοσιογράφος του CNN Χάλα Γκοράνι «στρίμωξε» στον αέρα τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ για τις Τουρκικές Παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Τι λένε οι πιλότοι που αναχαιτίζουν τα τουρκικά F-16

Συνεχίζει τις παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο η Τουρκία

Τα χαρακτηριστικά του F-16 Fighting Falcon και του Su-24 Fencer

ΔΗΜΟΦΙΛΗ