Νέοι σεισμοί στην Κρήτη - Αισθητοί στα Χανιά
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε στις 00:41 μετά μεσάνυχτα (ξημερώματα Δευτέρας 9/12), σε υποθαλάσσια περιοχή του νότιου Κρητικού Πελάγους, κοντά στις νότιες ακτές του νομού Χανίων.
Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 800 μέτρα.
Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 35 χλμ. νότια των Χανίων και στα 110 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 6 χλμ., και επίκεντρο τα 29 χλμ. δυτικά - νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.
Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Κέντρο Γεωλογίας (USGS), δίνει το σεισμό στα 4,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10 χλμ.

Είχε προηγηθεί σεισμός μικρότερης έντασης
Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί στις 00:27 μετά τα μεσάνυχτα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το EMSC.

Και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε το σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 7,1 χλμ.
Οι νέοι σεισμοί έγιναν αισθητοί σε αρκετές περιοχές του νομού Χανίων.
Ακριβότερα πρόστιμα και ποινές για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Τι αλλάζει με τον νέο νόμο
04:00
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας - Πότε εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα
03:00
Τα 10 sos των Φορολογικών Δηλώσων - Ποιες «παγίδες» πρέπει να προσέξετε
02:00
Σύντομα σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων - Τι θα πρέπει να δηλώνεται
01:00