ΕΛΛΑΔΑ

Μάγδα Φύσσα προς την εισαγγελέα: «Ξαναμαχαιρώσατε τον Παύλο σήμερα;»

Μάγδα Φύσσα προς την εισαγγελέα: «Ξαναμαχαιρώσατε τον Παύλο σήμερα;»
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξαντλημένη μετά την εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του γιου της η Μάγδα Φύσσα παρενέβη στη δίκη αφότου η πρόεδρος ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας.

Η κ. Φύσσα θέλησε να απευθυνθεί στην εισαγγελική λειτουργό και φώναξε προς τους δικαστές που ακόμη δεν είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους: «Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα... Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω, αλλά θα ήθελα να την ρωτήσω: Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει η κ. εισαγγελέας».

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε σήμερα την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για ανθρωποκτονία από δόλο του Παύλου Φύσσα, αλλά και την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπήρξε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας -επικαλούμενη στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις- ανέφερε στην αγόρευσή της: «Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα …Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή. … Άλλωστε, ποιο θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή; Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα, γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποιο άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό;».

Η πρόταση της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πυροδότησε έντονες αντιδράσεις με τους φίλους του αδικοχαμένου μουσικού, αλλά και τη μητέρα του, να αποχωρούν από την αίθουσα, εμφανώς δυσαρεστημένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ