ΕΛΛΑΔΑ

Τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης: Με κρατάτε χωρίς στοιχεία

Τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης: Με κρατάτε χωρίς στοιχεία

"Mε το φίλο που ταξιδεύαμε μαζί είχαμε γνωριστεί στη Σουηδία σε ένα τζαμί. Έχουμε ίδια ενδιαφέροντα και κυρίως μας ενώνει η πίστη στο Θεό. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είναι δυνατόν να με κρατάτε για δυο μαχαίρια. Νόμιζα ότι είστε δημοκρατικό κράτος. Με κρατάτε λόγω του παρελθόντος μου. Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο. Ούτε που μείναμε ούτε με ποιους μιλήσαμε στην Ελλάδα. Δεν αρνούμαι ότι ήθελα να πάμε στην Τουρκία για τουρισμό "

Αυτά είναι όσα είπε ο τζιχαντιστής της αλ- Κάιντα στον ανακριτή που παρουσιάστηκε προκειμένου να να πάρει προθεσμία για αύριο.

Δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος στο να αποκαλύψει πως έφτασε στην Ελλάδα και κυρίως για τις επαφές που είχε στη χώρα μας ενώ αποτελεί μυστήριο για τις αρχές το 24ώρο που παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη πριν φύγουν με λεωφορείο μαζί με τον φίλο του για Αλεξανδρούπολη.
Πάντως οι Αρχές κατάφεραν πριν λίγο να ανοίξουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν καταχωρημένες επαφές με άτομα στο εξωτερικό.

Οι καταχωρημένες αυτές επαφές είναι λίγες δεν φαίνεται να υπάρχουν ελληνικά ονόματα υπάρχουν όμως αρκετά τουρκικά ονόματα.

Ενδιαφέρον όμως δείχνει το γεγονός ότι τα δυο άτομα έχουν διαγράψει από την συσκευή των κινητών τις πρόσφατες συνομιλίες τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρχές δεν θα τις ανακαλύψουν απλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Ηγετικό ρόλο στη στρατολόγηση τζιχαντιστών της αλ Κάιντα είχε ο «Μάξιμους»

Νέα στοιχεία για τις επαφές των τζιχαντιστών θα αποκαλύψουν τα κινητά τους

Wikileaks για τον τζιχαντιστη της Άλ Καιντα που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ