ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο: Τα αυτοκίνητα των δραστών της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο: Τα αυτοκίνητα των δραστών της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη στο κέντρο της Αθήνας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ακόμη και η σκάλα που κουβαλούσαν οι δράστες, την οποία και τοποθέτησαν για να ανέβουν στον δεύτερο όροφο του κτηρίου.

Κάμερες ασφάλειας κατέγραψαν καθαρά την διαδρομή των οχημάτων, που νοικιάστηκαν από τους δύο άνδρες με τα πραγματικά τους στοιχεία.

Οι δράστες, ωστόσο, είχαν δώσει τηλεφωνικούς αριθμούς - φάντασμα στα γραφεία ενοικιάσεως.

Την ώρα που έφευγαν από το σημείο της επίθεσης, αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής τους καταδίωξαν, με αποτέλεσμα οι δράστες να εμβολίσουν το όχημα της αστυνομίας. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

aftokinito

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τους δύο άνδρες μερικές ημέρες αργότερα. Οι δράστες κατηγορούνται και για άλλες επιθέσεις της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, κατηγορούνται για επίθεση με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στη συμβολή των οδών Πινδάρου 14 και Αρχαίου Θεάτρου, στις Αχαρνές Αττικής.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, μετά από παραγγελία του ανακριτή, πραγματοποιήθηκαν δύο έρευνες σε σπίτια όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτες μνήμης, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων τύπου usb, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim κ.α.).

Οι έρευνες συνεχίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις.

Για την επίθεσή στο κτήριο στη συμβολή των οδών Πινδάρου αρ. 14 και Αρχαίου Θεάτρου, στις Αχαρνές Αττικής), την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι».

Η ίδια οργάνωση, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, είχε αναλάβει την ευθύνη για τέσσερις ακόμη ενέργειες και συγκεκριμένα:

• Επίθεση σε βάρος κεντρικών γραφείων του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», επί της Λ. Μεσογείων 131, στην Αθήνα Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 09:35' ώρα της 31-03-2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας»,

• Επίθεση σε βάρος, μελών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 18:45' ώρα της 14-06- 2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λούκμαν»

• Επίθεση σε βάρος οχημάτων μέλους της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικών Προαστίων του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Δωδεκανήσου 120 στην Πετρούπολη Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 04:00' ώρα της 17-10-2017, με την ονομασία «Ταξιαρχία Abd Elsalam» και

• Επίθεση σε βάρος των εγκαταστάσεων της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής του ιδίου πολιτικού κόμματος, επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο Αττικής, η οποία έλαβε χώρα περί την 02:17' ώρα της 11-02-2019, με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle».

• Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή και κατόπιν της απολογίας τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ