ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Εγκλωβισμένες οικογένειες στα Βίλια

Κακοκαιρία: Εγκλωβισμένες οικογένειες στα Βίλια
Φωτογραφία αρχείου ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Καταστροφές και αρκετά προβλήματα έφερε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, λόγω των βροχοπτώσεων, των ισχυρών ανέμων και των χιονοπτώσεων.

Η μεταβολή του καιρού φέρνει ισχυρούς ανέμους σήμερα που θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ, καθώς και βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες και χιόνια σε διάφορες περιοχές, ενώ παράλληλα αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή από τις αρχές της εβδομάδας.

Εγκλωβισμένες οικογένειες στα Βίλια

Τα Βίλια επλήγησαν και από τα νέα καιρικά φαινόμενα, πριν ακόμη συνέλθουν από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας.

Την Τετάρτη αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε όλες τις περιοχές, εκτός από τον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου που διανύει την τέταρτη συνεχόμενη μέρα χωρίς ρεύμα.

Μάλιστα, τέσσερις οικογένειες βρίσκονται εγκλωβισμένες στον συγκεκριμένο οικισμό, ενώ μπουλντόζες επιχειρούν να προσεγγίσουν το σημείο.

Πολλά είναι επίσης τα νοικοκυριά που δεν έχουν νερό.



Ο πρόεδρος Κοινότητας Βιλίων, Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, μίλησε στο Open για τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Βιλίων λόγω του χιονιά, εκφράζοντας τις ανησυχίες του και καταγγέλλοντας τους αρμόδιους που δεν παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια:

«Δεν μπορεί αυτός οικισμός να μην έχει για τέσσερις μέρες ρεύμα. Θα πεθάνουν οι άνθρωποι, δεν έχουν φωτιά, δεν έχουν τρόφιμα. Χθες κινδύνευαν τρία άτομα, ήρθε τα πήρε ο στρατός και οι υπόλοιποι παρέμειναν. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή. Γι' αυτό είπαμε ότι πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος. Δεν μπορεί 54 χιλιόμετρα από την Αττική να περνάει ο κόσμος τέτοιες συμφορές. Οι κάτοικοι που έχουν πρόβλημα υγείας κινδυνεύουν, δεν μπορεί κανείς να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση» δήλωσε ο κ. Μακρυνόρης.

Χανιά: Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο

Προβλήματα σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των Χανίων σημειώνονται από την κακοκαιρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στις ορεινές περιοχές του Θερίσου, στην περιοχή της Δρακώνας Κεραμειών, καθώς και στις περιοχές Καράνου, Ορθούνι, Μεσαύλια και Κακόπετρο του δήμου Κανδάνου - Σελίνου, όπου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στον δήμο Σφακίων και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, «το οδόστρωμα στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κράπη - Ασκύφου του δήμου Σφακίων είναι ολισθηρό, λόγω πάγου που έχει σχηματιστεί, γι' αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και τα οχήματα τους να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στις ορεινές περιοχές για να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Εύβοια: Άνοιξαν δρόμοι και έπεσαν βράχια

Τμήμα του δρόμου λίγο πριν την Κύμη υποχώρησε στο σημείου του Στομίου.

Οι μεγάλοι κυματισμοί που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα άνοιξαν τον δρόμο στο ρεύμα προς το λιμάνι, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από το ένα ρεύμα, σύμφωνα με το tvstar.gr.

Έχει προγραμματισθεί τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων άνω των 2,5 τόνων (προληπτικά για περαιτέρω λόγους ασφαλείας), όσον αφορά τη διέλευση από το συγκεκριμένο τμήμα. Η εναλλακτική διαδρομή για τα φορτηγά θα είναι το Πλατάνα- Γέφυρα Σκοτεινής-Κονίστρες-Χάνια Αυλωναρίου.

Παράλληλα με τη διευθέτηση της κυκλοφορίας και την προσωρινή αποκατάσταση των προβλημάτων, εξετάζονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι προτεινόμενες λύσεις και οι διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης για την εκτέλεση σημαντικού τεχνικού έργου που θα δώσει οριστική λύση στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο τμήμα του βασικού οδικού άξονα προς το λιμάνι της Κύμης.

Πρόκειται για ένα από τα δύο σοβαρότερα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ζηνοβία». Το δεύτερο είναι στην επαρχιακή οδό Λίμνης - Αιδηψού στο γνωστό σημείο των κατολισθήσεων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ