Ακυβέρνητο πλοίο στο Μυρτώο Πέλαγος: Έφυγε ρυμούλκο από Πειραιά
Στις 21:00 το βράδυ αναμένεται να φθάσει από τον Πειραιά ρυμουλκό σκάφος, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στο φορτηγό πλοίο «AEOLOS» σημαίας Marshall Islands που πλέει ακυβέρνητo.
Το φορτηγό πλοίο υπό τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ, που μεταφέρει σιδηρομετάλλευμμα και έχει πλήρωμα 22 άτομα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει απώλεια του πηδαλίου.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το σκάφος είχε αναχωρήσει από την Τουρκία, με τελικό προορισμό την Αργεντινή.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή, όπου βρίσκεται το πλοίο, πνέουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως 10 μποφόρ, λόγω της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων».
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.
Κοντά στο "AEOLOS" βρίσκονται δύο παραπλέοντα πλοία για την παροχή τυχόν βοήθειας, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς (άνεμοι βόρειοι εντάσεως 10 bf).
Ισπανία: 25χρονη γυναίκα, θύμα βιασμού υποβλήθηκε σε ευθανασία παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της
23:37
Οι ιρανικές αρχές επιτρέπουν σε παιδιά έως 12 ετών να ενταχθούν σε περιπολίες στην Τεχεράνη
23:28
Τα έξι νησιά του Ιράν που θα μπορούσαν να γίνουν στόχος των ΗΠΑ
23:27
Ηλικιωμένος έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε φρεάτιο στη Μαγνησία – Πέρασε όλο το βράδυ εκεί
23:18