ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν πάνω από 100 φορές: Συμμορία είχε μετατρέψει ξενοδοχείο σε «καβάτζα»

Συνελήφθησαν πάνω από 100 φορές: Συμμορία είχε μετατρέψει ξενοδοχείο σε «καβάτζα»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο τα μέλη μιας συμμορίας αλλοδαπών που έκαναν κλοπές και πουλούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Είχαν νοικιάσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο, το οποίο αποτελούσε όχι μόνο το «στρατηγείο» τους αλλά και χώρο για να αποθηκεύουν τα κλοπιμαία.

Το ξενοδοχείο, μάλιστα, αυτό βρίσκεται σε μια απόσταση λίγων μέτρων από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Το πιο χαρακτηριστικό, όμως, είναι ότι οι συλληφθέντες έχουν πέσει στα χέρια της αστυνομίας πάνω από 100 φορές για τα ίδια αδικήματα.

Οι περιοχές που δρούσαν κυρίως ήταν τα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, ο Άγιος Παντελεήμονας, η Ακρόπολη και η Κυψέλη ενώ έχει εξακριβωθεί ότι είχαν φτάσει για κλοπές μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Έκαναν κυρίως κλοπές πορτοφολιών, εισέβαλαν σε γραφεία ενώ έχουν ληστέψει και πεζούς.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες χασίς, 18 κινητά τηλέφωνα, πλήθος από διαρρηκτικά εργαλεία και πάρα πολλές τσάντες γυναικών -προφανώς από αυτές που έκλεβαν.

Συνολικά, έχουν συλληφθεί 15 μέλη της σπείρας και αναζητούνται άλλοι έξι.

Την υπόθεση της εξάρθρωσης έφερε σε πέρας η υποδιεύθυνση της ασφαλείας Αθηνών και έγινε οργανωμένη επιχείρηση από τα τμήματα Ασφαλείας Ακροπόλεως και Καλλιθέας ενώ συμμετείχε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και η ΟΠΚΕ.

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο παρελθόν είχε συλληφθεί και συμμορία, τα μέλη της οποίας είχαν οδηγηθεί για ίδια ή παρόμοια αδικήματα πάνω από 200 φορές στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece δόθηκε εντολή να γίνει λεπτομερής έλεγχος στα χαρτιά τους και να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο και η διαδικασία ανάκλησης των διαδικασιών προστασίας στην οποία υπάγονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ