ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε οδηγό και επιβάτη γιατί δεν χωρούσε στο λεωφορείο – Τι απαντά ο ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε οδηγό και επιβάτη γιατί δεν χωρούσε στο λεωφορείο – Τι απαντά ο ΟΑΣΘ
ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Επίθεση από έναν πολίτη, ο οποίος δεν χωρούσε να μπει στο αστικό λεωφορείο του οποίου το δρομολόγιο εκτελούσε, δέχτηκε οδηγός του ΟΑΣΘ καθώς και ένας επιβάτης που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, και όπως μετέδωσε ο Ant1, ο άνδρας που δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο «2Κ» γρονθοκόπησε τον οδηγό αλλά και έναν ακόμα επιβάτη που επιχείρησε να τους χωρίσει.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα ο ΟΑΣΘ (βλ. παρακάτω), κάνει λόγο για δύο επιβάτες που δέχτηκαν την οργή του πολίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καθημερινές μετακινήσεις με μέσα μεταφοράς στη συμπρωτεύουσα αποτελούν καθημερινή πηγή παραπόνων και μικροεπεισοδίων το τελευταίο διάστημα, καθώς από τα 500 οχήματα που διαθέτει ο στόλος του ΟΑΣΘ, σε κυκλοφορία διατίθενται μόλις τα 300.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι προγραμματίζουν διαμαρτυρία για τον ΟΑΣΘ καθώς όπως αναφέρουν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία.

Καταγγελίες από τον ΟΑΣΘ

Εντωμεταξύ, τη «βούληση, αλλά και δυνατότητά της», να προστατεύσει το επιβατικό κοινό και τους εργαζομένους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ασκώντας στο μέγιστο βαθμό κάθε δικαίωμα που της επιτρέπει ο νόμος, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση του Οργανισμού, καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας απερίφραστα επίθεση με γροθιές, που -όπως επισημαίνει- δέχθηκε χθες το πρωί οδηγός αστικού λεωφορείου και δύο επιβάτες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επιβάτης λεωφορείου της γραμμής «2Κ» γρονθοκόπησε τον οδηγό και τραυμάτισε δύο επιβάτες, που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΣΘ σημειώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί πλέον περιστατικά άσκησης ψυχολογικής και σωματικής βίας εναντίον τόσο των μετακινούμενων με τα λεωφορεία του Οργανισμού επιβατών, όσο και των εργαζομένων σε αυτά και ότι θα ασκήσει στον μέγιστο βαθμό κάθε δικαίωμα που της επιτρέπει ο νόμος, εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτών των περιστατικών.

Υπογραμμίζοντας ότι η «δραματική» κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες στην πόλη δικαιολογεί τον μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων διαμαρτυρίας για το παρεχόμενο επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, η διοίκηση του ΟΑΣΘ τονίζει ωστόσο ότι «σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας εναντίον τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. (οδηγών, ελεγκτών, λοιπού προσωπικού)»].

ΔΗΜΟΦΙΛΗ