Απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που είχαν απαχθεί στο Καμερούν
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των πέντε Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι πριν από ένα μήνα περίπου είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στο δεξανεμόπλοιο «Happy Lady», που ήταν αγκυροβολημένο σε λιμάνι στο Καμερούν.
Οι πέντε Έλληνες υπήκοοι είναι ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε νοσοκομείο του Καμερούν και υποβάλλονται σε γενικές εξετάσεις, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε Έλληνες ναυτικοί απήχθησαν, μαζί με άλλα 23 μέλη πληρώματος, στα τέλη Δεκεμβρίου ότι το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» Ν.Π. 12183, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν, δέχτηκε ένοπλη επίθεση.
Στις 8 Ιανουαρίου ο ένας έκ των Ελλήνων απαχθέντων είχε επιστρέψει στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Δημήτρη Δημόγλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε τραυματιστεί.
Την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μήνυμα Νετανιάχου προς Ιρανούς: «Γιορτάστε την Πρωτοχρονιά σας - Σας παρακολουθούμε από ψηλά»
23:45
Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός του Περού Ντενίς Μιράγιες
23:33
Κεντρική τράπεζα Αραβικών Εμιράτων: Παρουσίασε πακέτο μέτρων ανθεκτικότητας
23:21
Σχέδιο του Πενταγώνου των ΗΠΑ για μαζική παραγωγή drone που χρησιμοποιήθηκε στο Ιράν
23:09