ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 4 Φεβρουαρίου:Νεκρώνει η χώρα από τις κινητοποιήσεις

Απεργία 4 Φεβρουαρίου:Νεκρώνει η χώρα από τις κινητοποιήσεις
Απεργιακός κλοιός στη χώρα για τη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου Eurokinissi

Απεργία παντού θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της σημερινής μέρας. Οι κινητοποιήσεις θυμίζουν άλλες εποχές καθώς στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου συμμετέχουν Δημόσιος τομέας, νοσοκομεία, φαρμακεία, μέσα μεταφοράς, ταξί, εμπορικά καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων και άλλες επιχειρήσεις που δε θα λειτουργήσουν σήμερα καθώς  οι εκπρόσωποι των κλάδων αποφάσισαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό.

apergiesPEMPTI

Αναλυτικά όλες οι κινητοποιήσεις:

Στις 11 το πρωί είναι η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν επίσης η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ(έμποροι) οι οποίοι θαπραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00.
Κλειστά θα παραμείνουν την ίδια ημέρα και τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Υπολειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα εργαστούν μόνο στο διάστημα από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν όσους θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Δε θα κινηθούν καθόλου τρόλεϊ, τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Απεργούν ταξί-φορτηγά-πρατήρια καυσίμων

Χειρόφρενο για 24 ώρες θα τραβήξουν και τα ταξί, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία της Πέμπτης. Απεργία διαρκείας αύριο ξεκινούν και οι οδηγοί φορτηγών οι οποίοι εκτός από το Ασφαλιστικό διαμαρτύρονται και για τις παράνομες μεταφορές στον κλάδο τους. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου.

Ποιες πτήσεις ακυρώνονται

Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, συμμετέχει στην απεργία με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00. Αναλυτικότερα, ακυρώνονται τα σκέλη πτήσεων, ως κάτωθι: ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος, ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα, OA 040 Αθήνα - Μήλος, ΟΑ 041 Μήλος - Αθήνα, ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος, ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα, ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος, ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα, ΟΑ 036 Κως - Κάλυμνος, OA 036 Κάλυμνος - Λέρος, ΟΑ 036 Λέρος - Αστυπάλαια, ΟΑ 021 Αστυπάλαια - Αθήνα, ΟΑ 016 Αθήνα - Ικαρία, ΟΑ 017 Ικαρία - Αθήνα, ΟΑ 054 Αθήνα - Κύθηρα, ΟΑ 055 Κύθηρα - Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Κλειστά τα φαρμακεία- Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, με τους δικηγόρους να έχουν αποφασίσει την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, στην απεργία συμμετέχουν και τα μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Τέλος μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας όλη την εβδομάδα απέχουν από τα καθήκοντα τους και οι συμβολαιογράφοι.

Επιπλέον, σήμερα οι λογιστές-φοροτεχνικοί αποφάσισαν αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όταν ανοίξει το σύστημα. Η αποχή θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για τη συνέχιση της θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ