ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία για τα κολλέγια έξω από τη Βουλή

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία για τα κολλέγια έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη μπροστά από τη Βουλή, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, σωματεία, σύλλογοι και ομοσπονδίες εκπαιδευτικών καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, διαδηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ενάντια στην εξίσωση των τίτλων των κολλεγίων με εκείνους των πανεπιστημίων.

Με κεντρικό σύνθημα «ΝΔ και Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», οι διαδηλωτές ζητούν την απόσυρση «κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών», καθώς επίσης και «τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης» αλλά και «την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών».

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές αντιδρούν στη σύσταση νέας ανεξάρτητης Αρχής για την αξιολόγηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ψηφίστηκε το άρθρο για την ισοδυναμία των πτυχίων αποφοίτων κολλεγίων

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής.

Σημειώνεται ότι, το επίμαχο άρθρο 50 «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο που προκάλεσε άγρια κόντρα στη Βουλή, στήριξαν 153 βουλευτές, ενώ το καταψήφισαν 136 βουλευτές. Επί της αρχής του, το νομοσχέδιο ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ