ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Επεισόδια στο τέλος της πορείας

Απεργία 4 Φεβρουαρίου: Επεισόδια στο τέλος της πορείας
Eurokinissi

Ένταση αυτήν την ώρα επικρατεί στα Εξάρχεια, με ομάδες αγνώστων να καίνε κάδους σκουπιδιών και οχήματα. Σε Σολωμού και Στουρνάρη οι εστίες της έντασης, ενώ άγνωστοι έριξαν μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ρεπορτάζ: Νικολέττα Παπάζογλου, Λευτέρης Σουχάιμπ

Αμέσως μετά το τέλος της, ομάδα εκατοντάδων αντιεξουσιαστών συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα. Οι μολότοφ έπεφταν βροχή όπως και οι φωτοβολίδες κρότου λάμψης.

Επεισόδια έγιναν τόσο στην πλατεία Συντάγματος, όσο και στην λεωφόρο Αμαλίας, ενώ ακολούθως οι αντιεξουσιαστές οδηγήθηκαν προς την οδό Στουρνάρη και την πλατεία Εξαρχείων.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι η ένταση έληξε και οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν.Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων.

reutersGreeceClashes copy

Πηγή: REUTERS/Alkis Konstantinidis

ReutersGreeceClashes2

Πηγή: REUTERS/Alkis Konstantinidis

CnnporeiaClashes

Πηγή: CNN Greece

CnnporeiaClashes1

Πηγή: CNN Greece

[Νωρίτερα]

Στον "χορό" τον κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου έχει μπει από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί, γύρω από την πλατεία έχουν σχηματιστεί τρία μπλόκα. Ένα στην πλατεία Ομόνοιας, ένα επί της Πανεπιστημίου κι ένα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων.

Κλειστές παραμένουν από τις δέκα το πρωί οι οδοί Πανεπιστημίου, Αθήνας, Αιόλου, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας, Βουλής και Φιλελλήνων.
mpaloni

Πηγή: CNN Greece

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετέχουν πάνω από 20.000 εργαζόμενοι.

nikol1
nikol koutsoumpas

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχει στην απεργιακή συγκέντρωση μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Στους δρόμους και οι... γραβάτες

gravates

Πηγή: CNN Greece

Χιλιάδες κόσμου συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τις... γραβάτες να δίνουν και πάλι δυναμικό παρών.

gravates1

Πηγή: CNN Greece

Το κίνημα της γραβάτας βρίσκεται ξανά στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

gravates2

Πηγή: CNN Greece

Δικηγόροι, μηχανικοί και εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες απόφοιτοι πανεπιστημίων έδωσαν το στίγμα τους στην μαζική κινητοποίηση.

gravates3

Πηγή: CNN Greece

gravates4

Πηγή: CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ