ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πού έδειξαν -13,7 τα θερμόμετρα

Καιρός: Πού έδειξαν -13,7 τα θερμόμετρα
ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής και βόρεια ηπειρωτικής χώρας.

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία, με τα θερμόμετρα να δείχνουν κάτω από τους 10 βαθμούς.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στο Νέο Καύκασο Φλώρινας η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν ίση με -13.7 ενώ στη Φλώρινα έφτασε τους -11.3 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr όπου καταγράφηκαν οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

1 copy

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σάββατο 08-02-2020

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και τις πρωινές ώρες της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Κυριακή 09-02-2020

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Δευτέρα 10-02-2020

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα δυτικά και νότια και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 5 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, με τον παγετό να περιορίζεται στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Τρίτη 11-02-2020

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός από τα δυτικά θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις αρχικά 5 με 7 και στα νότια πελάγη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Τετάρτη 12-02-2020

Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ