ΠΟΕΔΗΝ: Τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη
Την προκήρυξη παναττικής στάσης εργασίας αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 7-11 π.μ.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 8π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
«Πώς μπορεί να λέμε ότι είμαστε Κράτος Δικαίου όταν οι Νοσηλευτές που προέρχονται από το ΙΚΑ (τώρα ΕΦΚΑ) είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των Νοσηλευτών που προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο (τώρα ΕΦΚΑ) δεν είναι», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
«Χορτάσαμε διαχρονικά τα λόγια των Κυβερνήσεων ότι αναγνωρίζουν το δίκαιο αίτημά μας», συμπληρώνει, και ζητά στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή να συμπεριληφθεί διάταξη ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.
SPONSORED
Παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ: Πώς θα κάνετε αίτηση για τις 70.000 επιταγές
10:08
Η AEG δημιούργησε τον φούρνο για να φτιάχνετε pizza όπως ακριβώς την θέλετε
10:00
Ελλάδα και Ενεργειακή Γεωπολιτική: Πυλώνας σταθερότητας σε έναν αβέβαιο κόσμο
10:00
Απολιθώματα στην Αρκτική αποκαλύπτουν τρία άγνωστα είδη θηλαστικών που επιζούσαν σε μήνες σκοταδιού
10:00