ΕΛΛΑΔΑ

Φόνος στο Λασίθι: Πήρε προθεσμία ο 43χρονος – Μετανιωμένος στον εισαγγελέα

Φόνος στο Λασίθι: Πήρε προθεσμία ο 43χρονος – Μετανιωμένος στον εισαγγελέα
Cretapost.gr

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ζήτησε και έλαβε ο 43χρονος, που φέρεται να σκότωσε την περασμένη Δευτέρα τον 73χρονο κτηνοτρόφο σε οικισμό κοντά στη Νεάπολη Λασιθίου, τραυματίζοντας παράλληλα σοβαρά τον 45χρονο γιο του θύματος.

Ο 43χρονος -που αντιμετωπίζει την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή- εμφανίστηκε συνοδεία του δικηγόρου του νωρίς το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα στα δικαστήρια Νεάπολης, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες λόγω και του τεταμένου κλίματος που υπήρχε έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου βρίσκονταν συγγενείς του θύματος.

Με δάκρυα στα μάτια

Σύμφωνα με το Cretapost.gr ο 43χρονος κατηγορούμενος εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια ενώπιον του εισαγγελέα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ανέφερε ο συνήγορός του, Γιώργος Στειακάκης μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα, ο 43χρονος αμέσως μετά τη δολοφονία μετάνιωσε για τις πράξεις του ενώ κατά την πρώτη κατάθεσή του στον εισαγγελέα κατέρρευσε.

«Ο 43χρονος δηλώνει μετανιωμένος. Με δάκρια στα μάτια ζητούσε συγνώμη για όσα έχει κάνει. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του, αμέσως μετά το συμβάν ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του όμως μετά από πιέσεις των συγγενών του ήρθαν σε επαφή μαζί μου και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες της παράδοσης», επεσήμανε ο κ. Στειακάκης.

Στην ΜΕΘ ο 45χρονος γιος

Την ίδια ώρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 45χρονος γιος του θύματος.

Η κατάστασή του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος δέχθηκε τη σφαίρα στην κοιλιακή χώρα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Ήδη το νοσοκομείο είχε ενημερωθεί για την κατάσταση του άτυχου άνδρα με τους γιατρούς να είναι έτοιμη για να τον υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση η οποία είχε διάρκεια ένα δίωρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στην ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ