Παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω απ’ το υπουργείο Οικονομικών συνταξιούχοι, οι οποίοι αντιδρούν στην αναδρομική φορολόγηση τους.
Με εκκαθαριστικά σημειώματα που έλαβαν από τη φορολογική διοίκηση οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο για αναδρομικά ποσά.
Τα εκκαθαριστικά χρεωστικά σημειώματα που εστάλησαν σε συνολικά 71.000 φορολογουμένους αντιστοιχούν σε μέσο φόρο 1.300 ευρώ περίπου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει ακόμα και τα 10.000 ευρώ.
Μετά τις αντιδράσεις των συνταξιούχων, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ παρατηρώντας ότι τα συγκεκριμένα αναδρομικά είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXISnet.
Για αυτόν τον λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις.
Μάλιστα, δεν υπήρξε καμία γραπτή ή ηλεκτρονική ενόχληση στους συνταξιούχους.
Βασιλική… διπλωματία:Το ταξίδι του Καρόλου στις ΗΠΑ, η επιχείρηση «γοητεία» και το μεγάλο στοίχημα
10:53
Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την κάλυψη της δαπάνης για την υπεράσπιση Μαδούρο από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
10:48
Σβήνουν οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Σε αξιέξοδο οι συνομιλίες
10:43
Τραγωδία στο Αιτωλικό: Νεκρός 56χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
10:32