ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή του δημάρχου Κω στον Αλέξη Τσίπρα

Επιστολή του δημάρχου Κω στον Αλέξη Τσίπρα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λινοπότι με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία HOT SPOT στην περιοχή EUROKINISSI

Έκκληση απευθύνει ο δήμαρχος της Κω στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το νησί, για την αποφυγή κλιμάκωσης της έντασης και των επεισοδίων.

Τη πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε ο Γιώργος Κυρίτσης με επιστολή που απηύθυνε σήμερα στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για την δημιουργία hot spot στο νησί και να δεχτεί η κυβέρνηση να συζητήσει την πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία μόνο ενός χώρου καταγραφής προσφύγων ώστε να αποχωρούν από το νησί μέσα σε 24 ώρες.

Ο Δήμος Κω είχε καταθέσει σχετική πρόταση προς την κυβέρνηση προτείνοντας μάλιστα 10 δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ακίνητα 4-7 στρεμμάτων, στα οποία μπορούσε να εγκατασταθεί η υπηρεσία καταγραφής της ΕΛ.ΑΣ και να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες και ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης ανέφερε:

«Κάνω έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Κω για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ζητώ να αποδεχθεί η κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος».

Εχθές ο Δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο CNN Greece είπε ότι ντρέπεται για τα γεγονότα που σημειώθηκαν το Σάββατο κοντά στο χωριό Πυλί του νησιού, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το επίμαχο hot Spot για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Όπως τόνισε ο κ. Κυρίτσης, οι προκλήσεις των δυνάμεων καταστολής ήταν πολύ έντονες. «Ξανά χημικά και ξανά ξύλο στον κόσμο... οι πολίτες λένε ότι τους προκαλούν τα ΜΑΤ και τα ΜΑΤ λένε, ότι προκαλούν οι πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, κάνοντας λόγο για σκηνές πρωτοφανείς για τους πολίτες της Κω.

Το video που τραβήχτηκε χθες από το τοπικό site Kostoday, δείχνει έναν άνδρα των ΜΑΤ να χτυπά με το γκλόπ του ένα αυτοκίνητο που είναι παρακαρισμένο στην άκρη του δρόμου και στην συνέχεια έναν άλλο να κλωτσά μια μηχανή και να την ρίχνει κάτω. Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει δωθεί εντολή για διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ).

Δήμαρχος Κω: «Πρωτοφανείς εικόνες με χημικά και ξύλο στους πολίτες»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ