ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνάντηση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.

Ο αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους αρχηγούς, ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, ΓΕΣ αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, τους έδωσε την ευλογία του και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Ο αρχηγοί τόνισαν πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες όχι μόνο για αυτή καθ' αυτή την αποστολή τους, αλλά και για να προάγουν καθημερινά το αγαθό της ασφάλειας στην κοινωνία. Εμπλέκονται, επίσης, και βοηθούν παντού είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές είτε για το μεταναστευτικό».

Επιπλέον, μετά τη συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε πως «γνωρίζουμε όλοι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Εκκλησία είναι παρούσες καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής και πάντα η ευλογία της Εκκλησίας σκέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτό το τιτάνιο έργο το οποίο έχουν να διεκπεραιώσουν προετοιμαζόμενες για αυτό το οποίο υπάρχουν, δηλ. για την παροχή ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό».

«Νιώθουμε υπερηφάνεια, ασφάλεια και σιγουριά», επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος, ενώ σημείωσε πως «σε κάθε Ακολουθία δεν παραλείπουμε να μνημονεύουμε ο Θεός να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τους κρατεί υγιείς για τη δική μας παρηγοριά και τη σωτηρία της πατρίδας»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ