ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Καταγγελίες για αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο

ΑΣΟΕΕ: Καταγγελίες για αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Στην καταγγελία ότι άνδρας της Αστυνομίας τράβηξε όπλο μέσα στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου προχώρησαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ.

Βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας καταγράφει τη στιγμή που ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων τραβάει όπλο, ενώ βρίσκεται εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

«Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία της.

«Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής», καταγγέλλει η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ που είχε σαν αποτελέσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και περνούσε έξω από το πανεπιστήμιο. Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων τον αναγνώρισε και του επιτέθηκε, τραυματίζοντας τον ελαφρά, ενώ προκάλεσαν ζημιές και στην ιδιωτική μηχανή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ